peixosExisteixen diverses patologies que poden afectar els peixos d’aquari, com algunes malalties metabòliques, tumors, problemes cardíacs, etc. Algunes poden ser causades per virus o bacteris i d’altres per paràsits.

Però sovint són causades per microorganismes que existeixen en peixos sans i que ataquen quan aquests viuen situacions estressants, com un canvi d’hàbitat, una alimentació inadequada, la baixa qualitat de l’aigua, la convivència amb altres peixos…, perquè això fa que baixin les seves defenses i es fan més propensos a emmalaltir.Les malalties més habituals són: paràsits intestinals, fongs, vellut, punt blanc, cuc Lernaea, baba a la pell, hidropesia, dactylogyrus…

Per saber si els vostres peixos estan malalts observeu si mostren símptomes com ferides, aletes desfilades, taques a la pell, ulls opacs, desorientació, falta de gana… i si és el cas, demaneu assessorament al vostre veterinari.El millor per prevenir aquests problemes és observar el comportament dels peixos periòdicament, així com l’estat de l’aigua. També cal prendre precaucions a l’hora de ficar a l’aquari roques o plantes, i altres exemplars de peixos.

Per Redacció / Tot Sant Cugat