Les llistes d’innovació

Quan algú, no gaire amic dels models i mètodes emprats en el vell contient, vol qüestionar les formes d’actuar a Europa, ho té molt fàcil. Només ha d’agafar un full de paper, dividir-ho en dues parts mitjançant una línia blava i després escriure al costat dret les empreses americanes del sector de les NNTT que triomfen a tot el món i en la part esquerra les seves homònimes europees.

La llista resultant és del tot preocupant quan es descobreix que la majoria de firmes innovadores es troben en el nou món.

De tota manera cal llençar a les escombraries aquests papers. Cal analitzar més profundament per descobrir el real potencial de les companyies europees. Cap d’elles o moltes menys, tenen el poder d’impacte de les empreses americanes. Tot i això hi ha una altra llista possible en què separant el full en dues parts hem de posar a la banda europea les innovacions europees i en l’altre les innovacions americanes. Aquesta vegada el full no queda descompensat en la vessant dreta.

Descobrim llavors que Europa segueix tenint un poder de creació increïble. Moltes idees revolucionàries es gesten en el vell continent per després ser exportades a la resta del món.

Exemple d’això són les següents 10 empreses que causen furor a tot el planeta. Spotify i la seva revolució musical, la francesa Vente-Privee pionera en el negoci de outlets online, la plataforma de la xarxa per a comandes de menjar Just Eat, Rovio o també coneguda com la creadora del famosos joc Angry Birds, l’espanyola comprada per Amazon, Buy Vip, els descompte de Privalia, l’aplicació per descobrir música Shazam, l’empresa Zed per a continguts mòbils i Skype i Softonic que no necessiten de presentació.

Per Tecnonews / ACPG

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *