Les tres joves voluntàries europees, la Samyra (França), la Sarah (Alemanya)i la Diana (Romania), que des el passat mes de setembre porten a terme la seva tasca del servei de voluntariat europeu a l’Oficina Jove de l’Alt Urgell finalitzen la seva estada de sis mesos a el pròxim dijous 7 de març.

Per aquest motiu, les tres joves han volgut explicar aquest migdia en roda de premsa -acompanyades per la regidora de Joventut de l’Ajuntament de la Seu, Meritxell Planes, i el conseller comarcal de Joventut, Ricard Pérez- els seus projectes realitzats al llarg d’aquest sis mesos que els hi han permès aprendre i perfeccionar l’idioma, descobrir la cultura i els costums de la Seu i el Pirineu a través de la integració amb els i les joves de la comarca. “Ha estat una experiència molt positiva que ens ha permès tenir molta creativitat alhora de muntar els nostres projectes. A més, hem pogut tenir contacte directe amb els urgellencs a través d’institucions, entitats i centres educatius fet que ens ha facilitat la nostra integració a la ciutat i a la comarca”, ha manifestat la Samyra en nom de totes tres.

Per la seva part, la regidora de Joventut de l’Ajuntament urgellenc, Meritxell Planes, ha remarcat que les tres voluntàries han estat al llarg d’aquest sis mesos “molt proactives”. “Valorem molt la seva bona disponibilitat i esforç en voler conèixer els joves de la Seu i l’Alt Urgell, així com la seva realitat”, ha afegit Planes. En aquest mateix sentit s’ha manifestat el conseller de Joventut del Consell Comarcal, Ricard Pérez, qui ha remarcat “el resultat molt satisfactori” del treball voluntari que han portat a terme aquestes tres joves europees.

Recordem que la Samyra, la Sarah i la Diana han donat continuïtat a la tercera edició del programa ‘Una mirada europea a la cultura i tradició pirinenca’, el qual ja van iniciar sis joves vinguts d’Hongria, Suècia, Turquia, Letònia i Bèlgica.

Aquestes tres joves han realitat el seu treball voluntari a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell, a la Biblioteca de Sant Agustí, en centres educatius de la Seu i en esdeveniments culturals com la Fira de Tots Sants a Oliana o les activitats nadalenques del Món Màgic de les Muntanyes.

Altres tasques que han anat realitzat a la Seu i comarca han estat també el muntatge de diverses exposicions com les dedicades a alemanya o Romania, països d’origen de la Sarah i la Diana, respectivament; o la transcripció de documents en llengua francesa arxivats a l’Arxiu Comarcal, a càrrec de la jove francesa Samyra.

A més, aquestes tres joves europees han donat a conèixer als joves urgellencs quines oportunitats tenen per a portar a terme projectes de voluntariat a Europa a través d’aquest programa de la Comissió Europea anomenat Joventut en Acció-Acció 2 Servei de Voluntariat Europeu.

Arribada de nous voluntaris a l’Oficina Jove de l’Alt Urgell

El mateix dijous 7 de març, darrer dia de l’estada d’aquests joves voluntàries, s’incorporaran a l’Oficina Jove de l’Alt Urgell els nous joves voluntaris europeus: la Magdalena, de Polònia, la Giulia d’Itàlia, i el Simon, procedent de Luxemburg.

Joves voluntaris urgellencs

L’Oficina Jove de l’Alt Urgell és l’única oficina acreditada de tota la demarcació de Lleida que forma part de la Xarxa Europea Eurodesk que pot assessorar als i les joves a respondre dubtes de treball a l’estranger, informant de les oportunitats, esdeveniments, publicacions o formació.

Actualment hi ha un jove urgellenc a Alemanya que duu a terme un projecte en una entitat amb persones amb diversitat funcional, i un altre jove realitza un projecte amb infants i joves a Àustria, i aviat un altre jove viatjarà a Estònia.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada