frescos

El Ministeri de Cultura pren part per vintè any consecutiu en les Jornades europees del patrimoni, que se celebren entre el 20 i el 28 de setembre i que té com a temàtica el patrimoni viatger. L’eix de les Jornades serà l’exposició Benvingudes a casa vostra! Les obres patrimonials fora d’Andorra que s’inaugura el pròxim 24 de setembre a la sala d’exposicions del Govern.

Per connectar l’exposició amb els monuments que van acollir aquestes obres, durant el cap de setmana del 27 i 28 de setembre, es faran visites guiades ininterrompudes a la sala d’exposicions del Govern i s’obriran, en paral·lel, aquelles esglésies que guardaven el patrimoni que va marxar, com ara Sant Miquel d’Engolasters, Sant Romà de Vila o Sant Miquel de Prats.

El programa d’aquest any és especialment dilatat ja que s’inicien les activitats el dissabte 20 de setembre amb un concert de l’ONCA a Santa Coloma i s’acaben el cap de setmana següent.

Les Jornades europees del patrimoni són un dels esdeveniments culturals anyals més importants que se celebren arreu d’Europa, des de fa més de 25 anys. Durant un cap de setmana del mes de setembre, milions de persones visiten un nombre considerable de monuments i de llocs històrics, ja siguin públics o privats, que obren les portes al públic per a aquesta ocasió.

Aquesta iniciativa conjunta del Consell d’Europa i de la Unió Europea aplega els 49 estats que formen part del Conveni cultural europeu, els quals participen activament en les Jornades.

Més enllà de voler incidir en la dimensió europea del patrimoni, les Jornades europees tenen l’interès de difondre el patrimoni (moble o immoble) que no està habitualment a l’abast del públic. L’èxit d’aquest esdeveniment rau en l’estreta col·laboració entre institucions governamentals, ONG, associacions, voluntaris i propietaris particulars.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada