Pablo d’Ors participa enguany a les Jornades de Teologia que se celebren els dies 30 i 31 d’agost a la Sala Sant Domènec de La Seu d’Urgell, presidides per l’Arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives.

Les Jornades, organitzades per la Delegació d’Ensenyament del Bisbat d’Urgell, estan obertes a tothom, i enguany porten com a títol “Pensar i parlar de Déu en el segle XXI”. El doctor en teologia Francesc Torralba, coordinador acadèmic de la Jornada, tractarà en les seves ponències de les actituds enfront el misteri de Déu, de com explicar que l’afirmació de Déu és una opció raonable i finalment, de “el Déu de Jesucrist”. 

La Jornada acollirà unes 170 persones, moltes d’elles mestres i professors de religió, catequistes, religiosos i religioses, sacerdots, estudiants del curs DECA (Declaració Eclesiàstica de Competència Acadèmica) de la Universitat d’Andorra, i cada vegada més seglars interessats en aquesta formació de cloenda de l’estiu.  Les conferències es fan en horari de mati i tarda i és una oportunitat per als participants de compartir experiències i preparar el nou curs escolar.

Després de les ponències de dimecres dia 30 se celebrarà una missa, presidida per Mons. Joan-Enric Vives,  en la que l’Arquebisbe lliurarà també els títols, a més de la “Missió Canònica” als professors de religió de la diòcesi.

El ponent convidat d’enguany, Pablo d’Ors, és un sacerdot poc convencional. És nét de l’escriptor i crític d’art Eugeni d’Ors i el clima familiar en el que va néixer el 1963, vinculat a la cultura i l’art, (per part de la mare, filòloga i del pare, metge i dibuixant), el va fer sensible a la realitat espiritual. Se’l considera fill espiritual de Charles de Foucauld, a qui fet un homenatge en el seu llibre “Olvido de si”, editat el 2013.

En les seves ponències parlarà del concepte de silenci interior a través de Charles de Foucauld, que va viure en el desert d’algèria i que després d’haver estat militar i explorador, es va fer sacerdot regular, en una experiència de conversió.  També parlarà de Thomas Merton i el monacat secular i de Frank Jalics i el seu concepte de redempció, en la consciència.

Els interessats encara es poden inscriure a la secretaria general del Bisbat d’Urgell (tel. 973 35 00 54)  despatx@bisbaturgell.org) amb un preu de 10 euros.

(Text: Bisbat d’Urgell)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada