Les Jornades de Teologia tractaran de “La Doctrina Social de l’Església”

El dijous 30 d’agost, a les 10.30 del matí s’inaugurarà, sota la presidència de l’Arquebisbe d’Urgell les Jornades de Teologia d’enguany que aplegaran més de 150 mestres i professors de religió, religiosos i sacerdots i un bon nombre de seglars interessats en la temàtica que es treballarà. El Dr. Joan Costa i el Dr. Francesc Torralba tractaran en profunditat la Doctrina Social de l’Església, molt desconeguda de la opinió pública i també de molts cristians.

La Doctrina Social de l’Església és un ric patrimoni on es presenten solucions als problemes econòmics, socials i educatius que pateix el nostre món. En aquestes jornades, es partirà del text publicat per “Justícia i Pau” on es presenten els grans temes de la doctrina social des de Lleó XIII fins a Benet XVI, per entreveure les conseqüències d’aquest text en el nostre món. L’objectiu dels cristianisme és cercar solucions justes i harmòniques que facin possible l’edificació d’un món més bell i bo.

La jornada s’iniciarà amb les ponències mati i tarda de dijous, del Dr. Joan Costa, professor de la Facultat de Teologia de Catalunya. Parlarà de “el misteri de la persona, la seva dignitat, de la família com a valor fonamental, del sentit de l’educació i de qui són les responsabilitats i de la llibertat i de la dignitat dels pobles.

El divendres, el Dr. Francesc Torralba, Catedràtic de la Filosofia de la Universitat Ramon Llull, parlarà en sessions de mati i tarda de la correlació entre la justícia, el perdó i la pau, i de la creació i sosteniment d’una economia al servei de les persones. També del univers tecnològic i de la sensibilitat ecològica.

Les jornades es duran a terme a la Sala Sant Domènec de la Seu d’Urgell, organitzades per la Delegació d’Ensenyament del Bisbat d’Urgell.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.