Les jornades de cuina d’hivern Lo Mandongo amplien dates

La novena edició de les jornades de cuina Lo Mandongo donen el tret de sortida aquest dissabte, 16 de gener, i s’allargaran fins el 29 de febrer. Així doncs, s’amplien uns quinze dies, després del retorn positiu de les passades edicions.

Les jornades són el fruit del treball conjunt del Comú de la Massana i els restauradors de la parròquia, una complicitat que el conseller de Turisme, Comerç i Dinamització, Sergi Balielles, s’ha compromès a reforçar encara més durant aquest mandat. “L’objectiu és programar un calendari d’esdeveniments gastronòmics vinculats amb les diferents èpoques de l’any, igual que tenim un calendari esportiu o cultural”, ha afirmat Balielles, assegurant que “hem d’aprofitar l’alt nivell de la nostra oferta gastronòmica”.

Pels restauradors, les jornades englobades dins la marca La Massana Fogons són una bona eina de promoció. “Vam trobar interessant una jornades centrades en una tradició consolidada com la matança del porc”, ha explicat el cuiner Pablo Urcelay, del restaurant Émo.

Participen en aquesta edició vint-i-dos restaurants: Borda Eulari, La llum d’Oli, La Pampa, la Taverna d’Arinsal, Sagardotegui Herri, Sant Romà, Émo Hotel Palomé, la Torrada, l’Hort de Casa, Borda Xixerella, Borda Casa Vella Palés, Borda Raubert, El Racó de la Fina, Hotel Rutllan, la Borda de l’Avi, la Cosa Nostra, Tequilando, Abba Xalet Suuites Hotel, Albert Borda Jovell, Molí dels Fanals, Bonet i el Rústic. Una de les novetats és la incorporació dels restaurants de tres hotels, després de la bona experiència de la prova que es va fer durant les Jornades de cuina de tardor.

Els restaurants ofereixen menús variats amb una bona relació qualitat preu, entre els 15 i els 28 euros. El protagonista de tots els menús, des dels aperitius fins a les postres és el poc, amb plats com Vieires arrebossades amb cotnes, Galta de porc confitada amb castanyes, hamburguesa de peu de porc amb bolets o carpaccio de llom amb vinagreta de tòfona.

Els restaurants col·laboradors participen activament en la promoció de les jornades a les xarxes socials i als mateixos establiments.

Durant els pròxims mesos s’intensificaran les reunions amb els restauradors per confeccionar la programació d’esdeveniments gastronòmics.

 

TOTES LES NOTÍCIES