vallnordLes intenses nevades que han marcat la jornada a tot el país han estat les protagonistes, també, de l’inici de la temporada d’esquí. El vent, el fred i la neu han fet que l’afluència de visitants no hagi estat excessiva, a falta de dades oficials, però han deixat gruixos importants que faran que aquest diumenge hi hagi entre 100 i 180 centímetres de neu a Grandvalira i entre 50 i 150 a Vallnord. A més, les previsions meteorològiques per a diumenge són de sol i per tant des de les estacions d’esquí han confiat que l’afluència serà millor.

Al llarg d’aquest dissabte han caigut entre 30 i 40 centímetres de neu a Grandvalira, i per aquest diumenge s’espera que hi hagi gruixos d’entre 100 i 180 centímetres, en funció de la neu que pugui continuar caient al llarg de la nit i del vent que faci. Pel que fa als quilòmetres oberts, hi haurà un total de 185 quilòmetres esquiables i 97 pistes. Des de l’estació han assenyalat que no es recorda un inici de temporada tan aviat amb tan bones condicions de neu, i han indicat que tot i que l’afluència de visitants no hagi estat massiva, ‘els que han vingut han destacat la qualitat de la neu’.

A Vallnord, les nevades han permès obrir més pistes de les previstes a Arinsal però han obligat a tancar la Coma d’Arcalís per fort vent. Per diumenge les previsions són millors, i amb el sol els esquiadors podran gaudir de gruixos d’entre 50 i 80 centímetres a Pal Arinsal i entre 140 i 150 centímetres a Arcalís. Des del domini han assenyalat que la nevada ha fet que alguns esquiadors no pugessin però que els que hi han anat han gaudit de ‘molta neu’ i ‘la gent ha quedat encantada’.

També ha estat el primer dia d’obertura de les pistes d’esquí de fons de Naturlàndia, però les ràfegues de vent de fins a 60 i 70 quilòmetres per hora han obligat alguns esquiadors a marxar. Des de les 11 hores i fins a les 19 hores ha nevat constantment i han caigut més de vint centímetres de neu que permetran que diumenge els visitants trobin gruixos d’entre 50 i 120 centímetres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada