medi-ambientEl Departament de Medi Ambient va obrir un total de 35 expedients sancionadors durant el 2013, el que suposa 14 expedients més que al 2012, quan se’n van incoar 21. D’aquests 35, 26 són per infraccions en la gestió dels residus; 6 per infraccions en activitats comercials per irregularitats en el sector acústic; 2 per infraccions d’aigües i 1 per infraccions de contaminació atmosfèrica.

Al llarg de l’any 2013, s’han incoat un total de 35 expedients sancionadors, 26 dels quals corresponen a infraccions relacionades amb la gestió dels residus; 6 a activitats comercials per irregularitats en el sector acústic; 2 a infraccions per aigües i 1 a infraccions per contaminació atmosfèrica. De l’evolució es desprèn que els àmbits que han estat més sancionats per irregularitats constatades són el dels residus i el de la contaminació acústica.

D’altra banda, el Govern també ha informat que durant el 2013 es van rebre un total de 55 denúncies, el que suposa una davallada de 25 denúncies respecte el 2012, quan se’n van comptabilitzar 80. De les 55 denúncies, un 38,2% (21) corresponen a fotodenúncies.

El Govern recorda que a través del document denúncia/queixa, que es pot descarregar a la pàgina web www.mediambient.ad o a www.tràmits.ad, el ciutadà pot formular denúncies al Departament de Medi Ambient, concretament pot denunciar les situacions o molèsties que tinguin a veure amb el medi ambient. En aquest sentit, utilitzant aquesta eina, el 2013 s’han formulat un total de 34 denúncies, un 32% menys que l’any anterior. Per ordre decreixent en nombre, l’àmbit del soroll representa el 49% del total de les denúncies; el medi atmosfèric, el 21%; altres aspectes, el 15%; els residus, el 9% i les aigües, el 6%. Les denúncies de sorolls provenen principalment de locals musicals i de motors o aparells. Per contaminació atmosfèrica, les olors són el que provoca més queixes.

Pel que fa a les fotodenúncies, de les 21 rebudes, el 66,6% fan referència a residus abandonats al medi natural; i el 33,3% restant són de tipologia diversa, com ara edificacions i infraestructures deteriorades; emmagatzematge de material i equipament d’una activitat agrícola, industrial o similar; pintures o equipaments i mobiliari de carreteres i zones naturals en mal estat.

Durant l’any 2013 entre els comuns i el Departament de Medi Ambient s’han resolt 13 fotodenúcies, 7 es troben en curs i una s’ha tancat a l’espera de ser resolta en el termini de temps més breu possible. Medi Ambient recorda que de les 30 fotodenúncies de l’any 2012, se n’han pogut resoldre 13, 5 s’han tancat i 12 resten en curs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada