Les importacions tripliquen el seu valor durant el juny gràcies al capítol d’obres d’art

Camions a la duana
Camions a la duana. Foto: ARXIU

Les importacions de béns durant el mes de juny han sumat 295,43 milions d’euros, amb una variació percentual del +191,3% respecte al mes de juny de l’any anterior. Sense el capítol “Energia”, la variació percentual de les importacions és d’un +205,9%.

A més, sense tenir en compte la partida “Diversos”, vist l’augment inusual que ha patit, aquest mes de juny, a causa de l’increment en el “capítol 97 Objectes d’art, de col·lecció o d’antiguitat”, la variació de les importacions és del -20,6% respecte al mateix període.

Pel que fa a les exportacions de béns, han sumat 10,80 milions d’euros, amb una variació percentual del +14,2% respecte al mateix mes de l’any anterior.

Pel que fa a l’acumulat dels darrers dotze mesos, les importacions han tingut un valor de 1.406,40 milions d’euros, la qual cosa representa una variació percentual del +1,1% respecte a l’acumulat del període anterior.

Sense el capítol “Energia”, les importacions en valor representen un +2,9% més que al mateix període. A més, sense tenir en compte la partida “Diversos”, vist el augment inusual que ha patit, aquest mes de juny, a causa de l’increment en el “capítol 97 Objectes d’art, de col·lecció o d’antiguitat”, la variació de les importacions és del -12,6% respecte al mateix període. Pel que fa a les exportacions, han tingut un valor de 102,76 milions d’euros, amb una disminució del -5,0%.

TOTES LES NOTÍCIES