Les importacions registren una davallada del 4,9%

El valor brut de les importacions del mes de juliol s’ha situat en 97,42 milions d’euros. La tendència mensual augmenta (1,1%) mentre que la interanual registra una davallada d’un -4,9%.

Així doncs es trenca la tendència baixista que es va començar a observar a l’inici d’enguany. Les exportacions es xifren en 4,92 milions d’euros amb una tendència mensual negativa (-3,6%) i una tendència interanual que disminueix un -10,1%.

El valor de les importacions del mes de juliol és de 97,42 milions d’euros amb una tendència mensual que augmenta i una tendència interanual que disminueix un -4,9%. La importació de combustibles es manté en un registre positiu, la tendència interanual és del +9,7% i la mensual un 0,5%, situant-se aquesta altra vegada molt propera a la del mes de maig (10,57 milions d’euros) tot i haver registrat al juny (-4,3%) una forta davallada, 8,6 milions d’euros.

El grup “Begudes i tabac” aquest mes de juliol presenta una tendència interanual del +13,5%, mantenint una tendència sensiblement alcista durant els darrers anys.

La resta de grups, per contra, presenten davallades interanuals entre moderades i significatives. Els grups “Alimentació”, “Farmàcia -perfumeria” i “Vestit i calçat” representen un 39,5% de les importacions totals i en presentar una menor volatilitat de preus són els que sostenen la tendència en un sentit o en l’altre. Per aquest mes de juliol presenten una tendència mensual entre el 0,2% i el 2,2%. Com als mesos precedents, al juliol continuen registrant variacions interanuals negatives, un -2,7%, -9,9% i -4,5% respectivament.

Contribuint a aquesta tendència baixista, el grup “Joieria” presenta una tendència interanual negativa d’ un -0,2% mentre que va evolucionar positivament al llarg de l’any anterior.

Els grups “Construcció” i “Electrònica” romanen en el context de tendència baixista que s’observa des de fa tres anys. El mes de juliol registren diferencials interanuals del -20,5% i el -8,3% respectivament. El grup “Transport” davalla un significatiu -23,8%.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.