Durant l’any 2016, les importacions han tingut un valor de 1.226,33 milions d’euros, el que suposa un augment del 4,9% respecte a l’any 2015, segons les dades fetes publiques aquest dilluns pel Departament d’Estadística. Sense el capítol de l’energia, les importacions en valor van estar un 7,5% superiors al 2015. Així mateix, les dades mostren que les importacions durant el mes de desembre han representat un valor de 116,40 milions d’euros, el que suposa un augment del 7,1% respecte al mes de desembre de l’any anterior i sense el capítol de l’energia, el creixement va estar d’un 8,5%. Pel que fa a les exportacions, aquestes han estat de 90,75 milions d’euros, amb un augment del 12,6%. Quant a les exportacions al mes de desembre de 2016, han representat un valor de 8,50 milions d’euros, el que suposa un creixement del 39,1% respecte al mateix mes de l’any anterior.

Les importacions a l’any 2016 han tingut un valor de 1.226,33 milions d’euros, el que suposa un creixement del 4,9% respecte de l’any 2015 en què les importacions en valor van ser de 1.168,54 milions d’euros, segons les dades facilitades aquest dilluns pel Departament d’Estadística. Sense el capítol de l’energia, les importacions augmenten un 7,5% en comparació a l’any anterior. El motiu és que totes les partides -excepte l’energia (21,6% negatiu)- presenten creixements, i en destaquen la joieria (52,8%), el transport (15,4%) i l’apartat diversos (12,1%).

Així mateix, les importacions durant el desembre han representat un valor de 116,40 milions d’euros, el que suposa un augment del 7,1% respecte al desembre de l’any anterior. Destaquen positivament els grups de joieria i el transport. Per contra, són rellevants negativament, els grups de l’energia, la farmàcia i perfumeria, i el vestit i el calçat. Val a dir que sense el capítol de l’energia, hi ha un creixement del 8,5%.

Pel que fa al 2016, les exportacions representen un valor de 90,75 milions d’euros, el que vol dir un creixement del 12,6% respecte a de l’any 2015. Destaquen pel seu creixement les partides industrial, joieria i transport. D’altra banda, presenten descensos remarcables els combustibles, la construcció, i les begudes i el tabac.

Durant el mes de desembre de 2016, les exportacions han representat un valor de 8,46 milions d’euros, el que suposa un ceixement del 39,1% respecte al període anterior. Les partides exportades que destaquen amb pujades remarcables son les begudes i el tabac, la joieria i l’alimentació, mentre que davallen els combustibles.

Finalment, pel que fa a les importacions mensuals expressades en dades ajustades, és a dir, un cop eliminades les variacions causades pels efectes del calendari i del període de l’any en què ens trobem, mostren una tendència decreixent positiva al llarg dels darrers cinc mesos, tot i que l’últim mes de desembre es manté estable en un 0,1% positiu. En canvi, les variacions intermensuals de les exportacions, expressades en els mateixos termes, mostren una tendència a l’alça en els darrers cinc mesos, se situen aquest últim mes de desembre en un 0,2% positiu.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada