Les I Jornades solidàries amb les persones refugiades tanquen amb una assistència d’unes 400 persones

Després d’un cap de setmana intens, ple d’activitats i de debat, des d’Obrim-los, Obrim-les, fem una valoració molt positiva de les I Jornades solidàries amb les persones refugiades que han tingut lloc aquest dissabte i diumenge a La Massana.

Durant els dos dies hem tingut una mitja d’assistència d’unes 50 persones als diferents actes organitzats, arribant a un centenar durant el dinar popular de dissabte. A més, cal destacar que encara que alguns assistents han estat presents durant totes les jornades, d’altres han anat pujant i baixant per participar en diferents actes; de manera que hem comptat amb un públic molt divers, arribant així a una major audiència (unes 400 persones han passat per les jornades en un moment o altre).

Més enllà de les xifres, també valorem molt favorablement la implicació del públic assistent, formulant moltes preguntes, fomentant el debat i l’intercanvi d’opinions i d’experiències, resolent dubtes i, en resum, creant un espai de diàleg al voltant de la situació de les persones refugiades que creiem que és molt necessari per trencar estereotips i poder prendre decisions informades. D’altra banda, això demostra que a Andorra també hi ha persones interessades i sensibilitzades sobre aquesta temàtica, que tenen ganes de saber més i d’aportar el seu gra de sorra per fer del Principat un exemple de terra d’acollida. Esperem que aquesta implicació continuï durant tot l’any i ens posem a disposició de les entitats, societat civil i autoritats per treballar plegats.

Celebrem que la veu dels que no la tenen hagi arribat a Andorra i seguirem insistint perquè ho faci de forma efectiva aviat. L’aprovació de la llei que permet acollir de forma temporal persones refugiades que es troben a Europa és un primer pas, però ha tardat massa i encara no té efectes pràctics. Hem de seguir treballant perquè ningú hagi d’abandonar casa seva per viure en llibertat o simplement per viure. Per ser un exemple de país d’acollida i per assumir la responsabilitat de les nostres accions diàries que tenen conseqüències sobre la vida de les persones més desafavorides.

Amb la satisfacció d’haver iniciat un moviment que desitgem que no s’aturi i l’agraïment a totes les persones que ho han fet possible, volem obrir els ulls a l’horror que s’esdevé davant les nostres fronteres i obrir les portes de casa nostra per alleujar aquest patiment i construïr junts un món més just.

Un cop acabi l’exposició d’art el dia 24 de setembre farem el recompte de la recaptació de les Jornades. Igualment, també farem balanç de la recollida de signatures per reclamar l’acollida efectiva de la vintena de persones que el Govern es va comprometre a rebre i perquè es reguli el dret d’asil, tant de les signatures online com de les presencials.

(Text: Obrim-los, Obrim-les)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.