Les humitats per capil·laritat

La humitat per capil·laritat produeix unes taques a la part baixa i al llarg de gran part de les parets, que pugen fins a certa altura.

La capil·laritat és la propietat que tenen els líquids de pujar o baixar per un tub capil·lar en un radi determinat. Això és el que fa que l’aigua del subsòl, en casos de terrenys humits, o xops per la pluja, pugi a través dels petits porus del material utilitzat (com el totxo i morter), mulli la paret i surtin les típiques taques blanques de salnitre.

Aquest tipus d’humitats es veu molt a les zones costaneres, també a Barcelona, amb nivells freàtics molt elevats i materials porosos.

Si per evitar aquest problema s’enrajolen o impermeabilitzen les parets, la humitat, pel fet de no poder-se evaporar, segueix el seu ascens fins a superar la barrera.

Per solucionar-ho s’han de realitzar perforacions en el mur i injectar-hi un gel antihumitat, per crear una barrera hidròfuga, que impedeix la pujada de la humitat. 

I a causa de les sals acumulades als murs, s’ha de substituir el revestiment per un altre que en neutralitzi l’efecte. Existeixen altres solucions per electroosmosi, però són més sofisticades i més costoses.

Per Redacció / AMIC – Tot Sant Cugat

TOTES LES NOTÍCIES