Haurà estat una temporada més ràpida de l’habitual però no menys intensa, les GSeries 2016 arriben dissabte que ve, 13 de febrer, a les seves dues últimes proves puntuables, la G5 i la G6, que es correran en el sentit habitual, amb la recta de sortida en lleugera pujada i l’espectacular parabòlica a l’esquerra al final de la mateixa.

La incertesa presideix les GSeries 2016. Hi ha 88 punts en joc, 44 per al guanyador de cadascuna de les dues curses que resten per disputar-se, i a partir d’aquí els barems, els descomptes i les possibilitats dels candidats són múltiples, de manera que qualsevol especulació és perdre el temps. De totes maneres, és obvi que els pilots que s’han mostrat més en forma en aquestes dues cites dobles ja disputades són els que compten amb més possibilitats.

Carlos Ezpeleta (Ford-MotoGP Team) s’ha mostrat com el pilot més regular i la seva victòria en la G3 l’alçava a un liderat del que serà difícil que baixi, encara que Nil Solans (Peugeot-Tot Car Sport), campió en títol, no ha dit l’última paraula, especialment perquè estan ben vives les seves dues victòries a la G1 i G2. L’excampió d’Europa de Turismes, Fernando Monje (Mitsubishi-PCR Sport), és un altre dels candidats al títol, va guanyar la G4 i s’ha mostrat sempre molt veloç.

A partir d’aquí continuen els noms dels principals outsiders, tres pilots realment ràpids i que han sorprès per haver agafat el ritme a les GSeries: Jan Solans (Peugeot-Tot Car Sport), José Roger (Citroën-MotoGP Team) i Ferran Monje (Mitsubishi-Tot Car Sport). El que queda clar és que els tres es ficaran a la lluita pels resultats de les dues curses, encara que no cal oblidar que en el cas de Solans i de Monje tots dos comparteixen cotxe amb dos dels aspirants seriosos al títol, de manera que tampoc cal oblidar els interessos de l’equip.

Arribats a aquest punt és important fer notar que tots els pilots abans citats han participat en les quatre curses disputades, de manera que només podran sumar per a la classificació final els seus cinc millors resultats de les sis curses que al final s’hauran organitzat, la qual cosa afegeix un plus d’incertesa a unes GSeries que són a punt per dictar sentència.

 
Horaris de la G5+G6
El plantejament de les dues curses quant a horaris és pràcticament el mateix que en les dues anteriors cites dobles, tret que al final de la jornada es repartiran els trofeus del campionat. Els entrenaments lliures i cronometrats de la G5 es correran entre les 9.10h i 10.30h i entre les 10.50h i les 13.30h se celebraran ‘The Duelo’, les dues Sèries i les dues Finals, amb repartiment de premis del dia just a continuació.

La G6 arrencarà també amb els entrenaments lliures i cronometrats (de 15.10h a 16.30h), donant pas a la part important de la cursa, que amb tota seguretat viurà molta tensió en l’ambient, a partir de les 16.50h amb els ‘The Duelo’, les Sèries i les Finals. A la conclusió de les mànigues, sobre les 20h, es repartiran els premis del dia i a partir de les 20.30h les finals de les GSeries 2016.

Classificació provisional GSeries 2016
1-Carlos Ezpeleta (Ford – MotoGP Team), 158 punts
2-Nil Solans (Peugeot – Tot Car Sport), 141 punts
3-Fernando Monje (Mitsubishi – PCR Sport), 122 punts
4-Jan Solans (Peugeot – Tot Car Sport), 118 punts
5-José Roger (Citroën – MotoGP Team), 103 punts
6-Ferran Monje (Mitsubishi – PCR Sport), 100 punts
7-Manel Guiral (Peugeot – Med Comp/Crèdit Andorrà), 94 punts
8-Alex Arroyo (Citroën – MotoGP Team), 79 punts
9-Gerard de la Casa (Mini – PCR Sport), 74 punts
10-José Mª Roger (Citroën – MotoGP Team), 63 punts
11-Manel Arroyo (Citroën – MotoGP Team), 53 punts
12-Loris Capirossi (Peugeot – MotoGP Team), 50 punts
13-Alex Bercianos (Volkswagen – Rigu Assessors Team), 38 punts
14-Luca Basile (Peugeot – MotoGP Team), 30 punts
15-Pepe López (Peugeot – MotoGP Team), 23 punts
Etc. fins a 29 classificats

Text i foto: ACA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada