gseriesL’Automòbil Club d’Andorra anuncia novetats en la propera edició de les GSeries, el campionat andorrà de velocitat sobre gel que s’organitza en el Circuit d’Andorra. El calendari ha experimentat un canvi gairebé radical sobre l’inicialment previst, atès que el campionat s’organitzarà aquesta propera temporada 2016 en 6 curses, en contra de les cinc anunciades.

En tot cas, l’ACA ha decidit que les 6 competicions que configuren el calendari de 2016 es disputin durant tres caps de setmana, això és, 2 curses independents cada cap de setmana previst, retenint-se per al campionat els 5 millors resultats. Seran doncs tres dissabtes d’autèntica bogeria i alt voltatge, amb una màxima exigència per a pilots, equips i màquines en unes jornades que seran realment intenses sobre el gel del circuit situat en el Port d’Envalira.
 
Després de l’habitual GZero (jornada de prova per tots els inscrits), que se celebrarà al matí del diumenge 20 de desembre, aquest calendari 2016 es compon de G1+G2 (dissabte, 16 de gener de 2016), G3+G4 (dissabte, 30 de gener de 2016) i G5+G6 (dissabte, 13 de febrer de 2016), amb el dissabte 20 d’aquest últim mes com a data de reserva.
 
Es manté el Reglament Tècnic a 4RM
No hi ha novetats quant a l’aspecte tècnic, tancant-se el 2016 un cicle de 10 temporades sense variació en aquesta matèria. Tampoc hi haurà canvis quant al proveïdor exclusiu de pneumàtics, Pirelli, marca que segueix apostant per les GSeries.
 
La categoria 4RM serà un any més la que comptarà amb els grans noms de les GSeries, una categoria amb molt recorregut per davant i que augura aquesta temporada un nivell formidable amb tots els aspirants al títol introduïts en la batalla.
 
Joves Pilots i ‘The Duelo’
El Programa de Joves Pilots de l’Automòbil Club d’Andorra continuarà en marxa al llarg de la temporada d’hivern, però aquesta vegada participaran al volant dels GSeries Prototype que fins ara conformaven ‘The Duelo’. L’ACA ha decidit inscriure el seu planter de joves pilots en aquest apartat més exigent i espectacular, donant-los l’oportunitat de pilotar els prototips desenvolupats per PCR Sport i que tantes alegries han donat en les dues temporades anteriors a pilots i públic en el seu espectacular format de duel 1 contra 1. L’Automòbil Club d’Andorra pretén d’aquesta manera fer un pas més en la formació dels seus pilots, i configura una copa per a ells a bord d’aquests espectaculars monoplaces.

Novetats en el Reglament Esportiu
En cada cursa es veuran 2 podis, els de les dues finals, de manera que 6 seran els guardonats en cadascuna de les competicions. Els tres primers de cada final accediran als premis per cursa, mentre que els punts de les Sèries 1 i 2 únicament es retindran per la puntuació parcial del campionat.

Text i foto: ACA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada