Les Golden Trail Series, nou títol al palmarès de Kilian Jornet

Kilian Jornet ja té un nou títol al seu palmarès, el de campió de les Golden Trail Series 2019. L’atleta cerdà ha confirmat la conquesta d’aquesta lliga mundial de maratons de muntanya, impulsada per Salomon, amb una nova victòria a l’última prova puntuable, l’Annapurna Trail Marathon (42 km i 3.560 metres de desnivell positiu), que es va disputar aquest divendres passat, dia 25, al Nepal.

Jornet completava així una temporada rodona, en la qual ha corregut un nombre molt limitat de curses però en què ha mostrat una vegada més un estat de forma impecable. En aquesta ocasió el corredor català -que actualment resideix a Noruega- va completar la marató de muntanya amb un temps de 4h46min05s i li va treure més de tretze minuts al segon classificat, l’italià Davide Magnini (4.59:59). El tercer lloc va ser per al noruec Stian Angermund-Vik (5h08’18 ”).

Després de proclamar-se campió de les Golden Trail Series, Kilian Jornet va declarar que “les sensacions han estat molt bones, era una cursa dura i llarga i la gran incògnita era veure com estava” després de l’expedició que havia fet prèviament per l’Himàlaia. “Portava un mes sense córrer, però al final les cames han respost bé i l’altitud no ha molestat “, explicava.

Dos mesos després de penjar-se l’últim dorsal i fer-se amb la victòria de la Pikes Peak Marathon, Jornet arribava al Nepal amb ganes d’esprémer i competir entre els millors corredors de muntanya del món. A banda dels corredors que van fer podi, també hi havia d’altres atletes del màxim nivell com ara Thibaut Baronian, Marc Lauenstein, Sage Canaday, Bhim Gurung i el basc Aritz Egea, que van donar guerra durant tot el recorregut.

Una marató amb cotes altes

El traçat presentava trams exigents i tècnics i la gran dificultat era l’altitud, perquè el punt més alt de la cursa era a 3.753 metres. Però Jornet va demostrar la bona adaptació del seu cos a l’altitud i a unes muntanyes que ja són com la seva segona casa. Ja des de l’inici el corredor pirinenc es va posicionar entre els primers tot mantenint un emocionant frec a frec amb Magnini durant tota la pujada, però va aconseguir separar-se del italià i dominar la baixada fins al final. Al final, definia la cursa com “molt dura i exigent, però preciosa, canviant de paisatge constantment i combinant parts de selva, bosc i alta muntanya”.

Abans d’aquesta victòria al Nepal, Kilian Jornet ja havia guanyat amb autoritat a la Zegama-Aizkorri (País Basc), la Sierre Zinal (Suïssa) i la Pikes Peak Marathon (Colorado, EUA). Per això, es mostra “molt content” d’haver fet el ple en els quatre reptes que s’havia marcat en un any en què ha estrenat paternitat i en el qual havia limitat el seu calendari de curses.

A banda d’aquestes quatre proves, el circuit també incloïa la Marató del Mont-Blanc (França), la Dolomyths Run (Itàlia) i la Ring of Steall (Escòcia). L’any passat, el campió de les Golden Trail Series va ser Argemund-Vik, i en aquella ocasió Jornet, tot i participar en només tres proves (que va guanyar), va quedar tercer, just per davant del també català Oriol Cardona. Ara, amb aquest nou títol a les vitrines, l’esportista de la Cerdanya ja comença a planejar reptes per als mesos d’hivern.