teatreEl teatre de les Fontetes de la Massana ha presentat aquest dimarts una temporada de tardor que inclou tres obres de l’Escena Nacional d’Andorra (ENA) –El Petit Príncep, El Vigilant i La casa de Bernarda Alba-, una obra sobre l’Andorra del 1943 titulada Un any de la nostra vida, i Copi Past, de la companyia de teatre juvenil Sombons.kom. La consellera de Cultura del Comú de la Massana, Jael Pozo, ha destacat que són propostes per a tots els públics amb l’objectiu de donar vida al teatre, i és per això que també ha destacat l’audició musical a càrrec de l’escola de Música de les Valls del Nord que tindrà lloc per Nadal a la mateixa sala.

La temporada de tardor del teatre de les Fontetes està principalment basada amb les estrenes de l’Escena Nacional d’Andorra (ENA), entitat formada pel Govern i la Fundació Crèdit Andorrà que té les Fontetes com a teatre oficial, però també dóna cabuda a altres companyies del país.

La temporada comença aquest cap de setmana amb l’estrena de l’obra El Petit Príncep, una coproducció entre l’ENA i l’ONCA, que té com a objectiu apropar l’obra d’Antoine de Saint-Exupéry a través del teatre, la música i la dansa. L’obra compta amb la participació dels músics Àlex Arajol i Oriol Vilella, la ballarina Ester Jiménez i amb Irina Robles com a narradora.

El cap de setmana del 18 i 19 d’octubre serà el torn de Copi Past, la primera representació de la companyia de teatre juvenil Sombons.kom, sortits d’Assaig.9. Es tracta d’una obra formada per diverses escenes sobre les relacions entre adolescents, que al final queden totes lligades.

La ‘petita perla’ de la temporada, tal com ha definit Jael Pozo l’obra Un any de la nostra vida, arribarà al teatre de l’11 al 16 de novembre. Es tracta d’una obra d’un autor andorrà que escriu sota el pseudònim de Martí Llimois, dirigida per Xavi Fernàndez i amb un repartiment format per actors de la nova companyia Prou Ensemble Theatre. Fernàndez ha explicat que l’obra explica la història d’una família andorrana al llarg d’un any, el 1943, en què el país es trobava en un ambient de semineutralitat i marcat per les cadenes d’evasió. La història és fictícia però conté molts fets històrics reals, com el jurament del bisbe Iglesias o l’afusellament de l’últim condemnat a mort d’Andorra.

El 28 i 29 de novembre torna l’ENA amb El vigilant, de la dramaturga francesa Natacha de Pontcharra. Es tracta d’un monòleg dirigit per Ester Nadal i a càrrec d’Isak Férriz, que interpreta un vigilant de nit d’un magatzem de camions, que poc a poc va explicant la seva història fosca i lúgubre però alhora còmica, poètica i colpidora.

La temporada de les Fontetes acabarà el 16 i 17 de gener amb La Casa de Bernarda Alba, una coproducció de l’ENA i el Comú d’Andorra la Vella, representada per nou actrius sota les ordres de l’Irina Robles. Robles ha explicat que l’obra tindrà una escenografia senzilla i que es vol potenciar un treball molt subtil i d’emocions.

Irina Robles també ha avançat que aquesta mateixa setmana el nou equip artístic de l’ENA ha tancat el termini per tal que els professionals i companyies del país enviessin propostes per elaborar la temporada 2014. S’han rebut un total de deu projectes, que es valoraran i seleccionaran en funció de la qualitat i del pressupost que es disposi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada