Les estadístiques anuals de la Balança de pagaments, actualitzades trimestralment

Membre del departament d'Estadística i del FMI (SFGA)
Membre del departament d’Estadística i del FMI (SFGA)

El departament d’Estadística del Govern ha comptat durant les dues darreres setmanes amb l’assessorament tècnic del Departament d’Estadística del Fons Monetari Internacional (FMI), amb l’objectiu de millorar la freqüència i qualitat de producció de les dades de l’Activitat Estadística Balança de Pagaments i Posició Inversora Internacional. Són dades que s’ofereixen de manera anual i es treballa perquè d’aquí a poc més d’un any aquestes estadístiques s’actualitzin trimestralment.

L’assessor de l’FMI, Joji Ishikawa, amb més de vint anys d’experiència en l’àmbit, ha estat assessorant l’àrea d’Estadístiques Econòmiques del Departament d’Estadística del Govern des del passat 4 de setembre. Al llarg de dues setmanes, s’ha treballat en la planificació que s’haurà d’implementar per a poder obtenir dades trimestrals a comptar de finals del 2024.

Fruit d’aquest treball, l’assessor ha redactat un informe que recull els processos planificats per períodes, així com altres afinaments que milloraran la qualitat d’aquesta estadística essencial i garant de la salut econòmica d’un país. L’informe s’ha presentat al secretari d’Estat d’Empresa, Diversificació econòmica i Innovació, Marc Saura, i al director del departament, Edgar Baró, que han agraït en nom del Govern aquest assessorament del Fons Monetari Internacional.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES