Les estacions esperen poder obrir al 100% el cap de setmana gràcies a la nevada

La intensa nevada de les darreres hores permetrà als dos dominis esquiables obrir al 100% de les pistes de cara al cap de setmana, si les condicions meteorològiques ho permeten. Vallnord ha informat que des de dissabte al vespre s’han acumulat entre 60 i 120 centímetres de neu nova, mentre que Grandvalira, en les últimes 48 hores, ha rebut més de 75 centímetres. Gràcies a les precipitacions en forma de neu, el sector Arcalís registra entre 130 i 220 centímetres de neu pols, Arinsal i Pal disposen d’entre 80 i 120 centímetres, i Grandvalira té entre 50 i 110 centímetres també de neu pols. El director de Vallnord, Martí Rafel, ha assegurat que a nivell de gruixos es podrà obrir al 100%, tot i que dependrà de les condicions meteorològiques dels propers dies. Segons Rafel, més que assegurar la neu, aquesta nevada permetrà ‘reconnectar i animar la gent’, atraient-los a les pistes.

La nevada d’aquest dimarts ha obligat a tancar Arcalís, ja que, a causa de l’acumulació de neu a la carretera, no es podia accedir al sector. Arinsal i Pal han obert la jornada amb normalitat tot i que a mig matí, per qüestions de seguretat, s’han hagut de tancar les zones altes d’Arinsal i el telefèric d’unió dels dos sectors de la Massana a causa de la neu i les ràfegues de vent. Des de Vallnord asseguren que aquestes precipitacions ‘han canviat el paisatge en general i auguren una bona continuació de la temporada’.

De la seva banda, Grandvalira ha informat que la nevada permet arribar a finals de la setmana amb les millors condicions de la temporada en curs, i que les precipitacions continuaran almenys fins dijous. Els equips tècnics treballen per condicionar el màxim d’extensió esquiable de cara als pròxims dies, obrint zones emblemàtiques que encara no havien pogut estar operatives com l’àrea del Montmalús i la renovada pista Àliga.

TOTES LES NOTÍCIES