Les estacions d’esquí necessitaran uns 3.000 treballadors aquest hivern

El Servei d’Ocupació promou les trobades entre empreses i treballadors per a la propera temporada d’hivern. Ha organitzat un job meeting que es farà dimecres amb l’objectiu de donar a conèixer les necessitats empresarials al personal qualificat que busca feina. La temporada del 2018, les estacions d’esquí van disposar de 2.800 treballadors, el 44% dels quals andorrans o residents.

La previsió de Ski Andorra sobre els treballadors de les pistes d’esquí per a la temporada d’enguany és similar a la de l’any passat, potser amb un petit increment per l’obertura de nous espais i l’oferta de nous serveis.

Les pistes d’esquí van disposar de 2.800 treballadors la temporada de l’any passat. Segons l’associació, el 44% eren andorrans o residents. Pel que fa a la resta, provenien majoritàriament d’Amèrica.

La temporada d’hivern està a punt de començar i això comporta la recerca de mà d’obra per cobrir la demanda de les empreses.

El Servei d’Ocupació posa en marxa diferents campanyes per posar en contacte empreses i treballadors. Aquest dimecres, per exemple, es durà a terme un job meeting, una trobada entre empresaris i persones que busquen feina de diferents sectors.

D’aquesta manera, es donaran a conèixer les necessitats, els llocs de treball oferts i els perfils requerits. El prospector laboral Joan Manel Moreno avança que començarà a les 10h i que “hi participaran empreses de la neu, el sector de la neteja, el lloguer d’esquís i altres comerços”.

Dijous passat, set empreses andorranes van participar al fòrum “En piste pour l’empoi” a Acs-dels-Tèrmes. La trobada va reunir empreses dels sectors de l’esquí, l’hoteleria, la restauració i d’altres que necessiten contractar treballadors per a la propera temporada.

Tot plegat, després de l’acord de col·laboració entre el Servei d’Ocupació de Foix i d’Andorra per la manca de personal qualificat a la vila encampadana, destaca Moreno.

TOTES LES NOTÍCIES