boi

Les esglésies que constitueixen el patrimoni Mundial de la Vall de Boí han rebut aquest any un 30% més de visitants entre el gener i l’octubre de 2014 que en el mateix període del 2013, arribant als 97.830 visitants. Aquest matí s’ha reunit el Consorci Vall de Boí per tal d’analitzar els primers mesos d’aquest any i aprovar l’exercici del 2015.

 Pel que fa al pressupost del 2015 serà de 377.000 euros, la qual cosa suposa un increment del 3’71% respecte als 363.503 euros de l’exercici anterior.
 
En aquest sentit, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha recordat que “la xifra de visitants a finals d’any estarà per sobre dels 100.000, la qual cosa fa preveure bones possibilitats per a l’explotació de l’oferta turística i cultural de la Vall”.
 
Mascarell ha avançat que “s’està treballant en l’ampliació de la dimensió de l’oferta educativa dels monuments, ampliant-ne els recorreguts per l’exterior”.
 
A la reunió d’avui s’ha pogut constatar l’èxit i la bona acollida turística i de visitants que ha tingut el projecte de mapping de Sant Climent de Taüll. Per Mascarell, “constata que anem pel bon camí i que s’estan cobrint correctament tots els objectius previstos”.
 
Concretament l’any passat, entre gener i octubre, 32.004 persones van visitar aquesta església mentre que ja amb el mapping en el mateix període del 2014 Sant Climent ha rebut 41.309 visitants.
 
Pel que fa a actuacions concretes, el conseller de Cultura ha avançat que s’ha acordat prioritzar les intervencions a l’interior de l’església de Santa Maria de Cóll durant el proper exercici.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada