Els tres projectes aprovats avui en la primera sessió de Consell d’Infants d’Ordino del 2019 tenen a veure amb el compromís amb el medi ambient i la sostenibilitat a la parròquia. Pel que fa a la tria de l’Escola Andorrana, han estat dues propostes les escollides, la creació d’una brigada de neteja i assolir la possible ‘Fam Zero’, a través de la preparació de carmanyoles amb l’excedent de menjar de les Escoles. L’Escola Francesa portarà a terme una planta d’arbres amb un taller paral·lel sobre flora i estatges de vegetació, i un concurs de cartells per difondre l’activitat. El Comú, representat pels cònsols major i menor, han donat suport a les propostes que han estat aprovades amb els aplaudiments dels alumnes assistents com a públic.

J. Àngel Mortés ha mostrat el seu compromís per posar els recursos i l’operatiu necessari per portar a terme els projectes aprovats. Així, les Escoles comptaran amb la col·laboració dels departaments de Medi Ambient i Manteniment, pel que fa a la plantada i a la neteja que es vol orientar als rius, jardins i espais comuns. Els cònsols han felicitat els alumnes per les seves inquietuds, si bé han alertat de la necessitat de coordinar molt bé i analitzar prèviament les necessitats reals per portar a terme el projecte ‘Fam Zero’. L’Escola ha avançat que el menjar es portarà a un punt de recollida, en principi la Casa Pairal, des d’on es distribuirà allà on sigui necessari.

El Consell ha començat amb l’aprovació de l’acta del novembre, en què es va presentar la nova composició. Els consellers electes, cinc representants de l’Escola Andorrana, i quatre compareixents, de l’Escola Francesa, han fet saber els projectes escollits democràticament entre tots els alumnes de les classes participants. Els infants assistents dels dos sistemes, un centenar d’alumnes d’entre 9 i 11 anys, han pogut intervenir amb preguntes, abans de tancar la sessió

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada