Les escoles del sistema francès a Andorra mantindran la prohibició del telèfon mòbil a les aules i als passadissos però no a la resta del recinte.

L’Assemblea Nacional francesa va aprovar aquest dijous la prohibició per als menors de 15 anys en col·legis i instituts a partir del curs vinent, una mesura defensada en campanya electoral pel president, Emmanuel Macron.

El vot en primera lectura al parlament ha de ser validat ara pel Senat en una data encara per definir, i per una comissió mixta en cas de no arribar a un acord. La proposta estableix que només es podran fer servir els mòbils als llocs en què el reglament intern ho autoritzi expressament, o si és per a usos pedagògics.

Dur el mòbil a la bossa i apagat seria suficient, ja que no està permès registrar les motxilles dels estudiants ni requisar objectes no perillosos.

El ministre d’Educació, Eric Jover, ha dit que “és un element que cada escola ha de regular amb el seu propi règim intern, per veure com volen conviure amb aquests elements tecnològics, fins a quin punt els distorsionen i els generen problemes, i fins a quin punt els poden aprofitar pedagògicament”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada