El  Parc natural del Cadí-Moixeró ha començat a celebrar la Festa de l’Arbre a les escoles del Parc. Organitzada conjuntament amb els centres educatius i els respectius ajuntaments, la commemoració té com a objectiu donar a conèixer la vegetació de l’espai natural protegit i ensenyar als infants a ser respectuosos amb el nostre valuós patrimoni natural.
 
Durant els primers dies d’abril, han fet la plantada els alumnes de les escoles Serrat Voltor, de Vallcebre (3 d’abril); l’Albiol, de Sant Julià de Cerdanyola (4 d’abril); i Galceran de Pinós, de Bagà (7 d’abril).
 
A Vallcebre, els 9 nens i nenes han plantat arbres al costat del llac de Tumí, situat a 1.400 m d’altitud, resultat de les antigues explotacions mineres de carbó a cel obert, sens dubte, un punt d’elevat interès geològic i paleontològic. S’han escollit espècies autòctones que s’adaptin bé al fred i a la humitat.
 
A Sant Julià de Cerdanyola, els 12 nens i nenes, han plantat arbres a la zona esportiva i a La Creu, on es pot gaudir d’una excel·lent panoràmica; i plantes medicinals al pati de l’escola.
 
A Bagà, els nens i nenes de P-3 a 6è, dividits en 12 grups de 10 o 11, han plantat arbres, com el til·ler, el cirerer o la noguera; i  plantes medicinals i flors, en diferents indrets del poble.
 
Aquest any, com a novetat, a Sant Julià de Cerdanyola i Bagà, en col·laboració amb l’Associació de la Fia-faia i els respectius ajuntaments, s’han fet plantacions experimentals de l’herba de la fia-faia (Cephalaria leucantha), utilitzada en l’elaboració de les faies que es cremen el 24 de desembre. L’objectiu és pal·liar la disminució d’aquesta planta, com a conseqüència de l’augment de la seva recol·lecció i el fet de collir-les verdes. 
 
A finals d’abril i primers de maig faran les plantades les escoles: Sant Llorenç de Guardiola de Berguedà; Santa Margarida, de Gósol; i també la de Tuixent.
 
La brigada del Parc i els treballadors del centre especial de treball del taller Coloma col·laboren en les tasques de condicionament d’alguns dels indrets on es fan les activitats i participa i ajuda la mainada en les feines de plantació d’arbres i altres espècies. Les brigades municipals i els nens es faran càrrec de regar les plantes, per tal de garantir l’èxit de les plantacions.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada