Les escoles artístiques de la capital presenten una oferta de monogràfics per captar públic jove i adult

El Comú d’Andorra la Vella ha presentat aquest dimarts les novetats en l’oferta de cursos de l’Aula de Teatre i Dansa, l’Institut de Música i l’Escola d’Art. Es tracta d’una sèrie de monogràfics i tallers puntuals per intentar captar més públic jove i adult. En aquest sentit, l’Institut de Música ofereix fins a catorze monogràfics flexibles a la disponibilitat dels adults, sobre temes variats tant teòrics com pràctics. L’Aula de Teatre ha presentat cinc propostes ‘engrescadores’ que van des del teatre per riure fins a un apropament a l’obra de Shakespeare, i finalment, l’Escola d’Art ofereix quatre cursos dedicats a noves tècniques especialment dirigits als joves. L’objectiu és incrementar el nombre d’alumnes joves i adults de les tres escoles, tenint en compte que el curs passat en total l’Institut de Música va tenir 373 alumnes, l’Escola d’art 181 i l’Aula de Teatre i Dansa 78.

L’Institut de Música ha preparat un total de catorze monogràfics adreçats als adults, buscant una flexibilitat d’horaris i sortint-se de la línia més acadèmica que segueixen els infants. Concretament, tal com ha explicat el cap del servei, David Sanz, els cursos tracten temes com la música de cambra, el cor, la història de l’òpera, la percussió, l’edició de partitures a través de l’ordinador, el llenguatge musical, l’harmonia i anàlisi, la construcció i manteniment d’instruments, la reparació de saxofons, la introducció a la música clàssica i les lectures de ritmes.

En el cas de l’Aula de Teatre i Dansa, el seu responsable, Pere Tomàs, ha assegurat que s’han buscat propostes ‘engrescadores’ per captar sobretot persones que no hagin fet mai teatre. Així, es faran cursos d’entre 22 i 32 hores per iniciar-se en el teatre d’objectes, l’obra de Shakespeare, el teatre al carrer, el teatre de clown i un taller sobre teatre i cinema. Tomàs ha lamentat que durant els darrers anys aquesta escola ha anat perdent alumnes, sobretot d’adults, i que el repte és aconseguir tornar a captar la gent nova que arriba al país.

Finalment, la directora de Cultura, Patty Bafino, ha explicat que l’Escola d’Art proposa quatre cursos adreçats a joves, per tractar la il·lustració, el disseny tèxtil, l’art urbà i la fotografia digital. D’altra banda, es mantenen els forfets per hores, ja que han funcionat força bé atraient un total de 40 persones, i els monogràfics dedicats a la fotografia i a la tècnica del feltre. Una altra de les novetats és que l’Escola d’Art obrirà els matins dels dimecres de 10 a 13 hores, durant els quals es podran fer tallers de gravat, joieria i pintura.

D’altra banda, la consellera de Cultura, Meritxell Rabadà, ha explicat que el fins ara cap de servei de l’Escola d’Art, Joan Lluís Ayala, tindrà properament noves responsabilitats tenint en compte la imminent obertura de les noves dependències comunals al carrer Prat de la Creu. La consellera ha indicat que Ayala podria destinar-se als arxius, sota la direcció d’Albert Villaró, ja que es tracta d’un servei que fins ara ha estat mancat de recursos humans i que, en canvi, té un volum molt important de feina pendent.

TOTES LES NOTÍCIES