Les entrades per a ‘La veritat’, a la venda el 3 de setembre

El proper dilluns 3 de setembre es posen a la venda les entrades per a La veritat, l’obra de teatre escrita pel francès Florian Zeller i traduïda i dirigida per Xavi Fernández. Les localitats es podran adquirir a l’Oficina de Turisme de la Massana i a l’Oficina Nacional de Turisme d’Andorra la Vella. L’obra, una producció de l’Escena Nacional d’Andorra (ENA), s’estrenarà el 13 de setembre vinent al Teatre de Les Fontetes de la Massana.

La veritat és una comèdia d’embolic que presenta dos matrimonis amics que desdoblen la seva vida i es converteixen en amants els uns dels altres, sense que ningú conegui la realitat dels enganys. L’obra planteja la conveniència de la veritat quan pot fer mal als altres. Tots quatre personatges són responsables de la situació, alhora que són víctimes d’una infidelitat idèntica a la que protagonitzen.

Amb La veritat es posa en escena una peça moderna que respecta la construcció tradicional del teatre de l’equívoc. La part moderna n’és el llenguatge directe, amb dosis de cinisme, que busca excusar comportaments socialment no acceptats en benefici de l’egoisme personal.

Florian Zeller, que ha tingut un èxit important a França pel seu estil de comèdia cínica, desenvolupa una trama àcida pensada per fer riure. Un joc intel·ligent que obliga l’espectador a riure mentre pensa si és realment el més oportú, vistes les circumstàncies. L’obra ha consagrat el seu jove autor com un escriptor de llenguatge viu i modern, que analitza amb precisió, acidesa i sentit de l’humor la condició humana i juga amb tota mena d’equívocs.

Els actors Ramon Ribó, Josep Puy, Irina Robles i Olga Areny són els encarregats de donar vida als protagonistes.

La veritat estarà en cartell els dies 13, 14 i 15 de setembre al Teatre de Les Fontetes de la Massana. Les representacions tindran lloc a les 21 h.
FITXA ARTÍSTICA
Obra: La veritat (‘La Vérité’)
Autor: Florian Zeller
Producció: Escena Nacional d’Andorra (Govern d’Andorra, Comú de la
Massana i Fundació Crèdit Andorrà)
Traducció Xavi Fernández
Direcció: Xavi Fernández
Actors: Ramon Ribó (Assaig.9)
Josep Puy (Grup Estable de l’Aula)
Irina Robles (Trivium)
Olga Areny (La Companyia És Grata)
Sala: Teatre de Les Fontetes de la Massana
Data estrena: 13 de setembre del 2012
Actuacions: 14 i 15 de setembre

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.