El Govern, a proposta del titular de Finances, Jordi Cinca, ha aprovat el Reglament regulador de l’enregistrament i l’accés a la informació relativa als beneficiaris efectius en els registres d’entitats jurídiques.

Segons ha informat el ministre portaveu en roda de premsa després del consell de ministres, aquest text regula el que disposa la Llei de prevenció i lluita contra el blanqueig de diners o valors i el finançament del terrorisme, aprovada juny del 2017, donant compliment a les recomanacions del Grup d’Acció Financera (GAFI) i d’altres normatives i directives europees.

Aquest Reglament desenvolupa els procediments per a subministrar al Registre de Societats Mercantils, al Registre d’Associacions i al Registre de Fundacions, la informació relativa als beneficiaris efectius així com que aquesta informació romangui actualitzada al corresponent Registre. També es regula el procediment d’accés a aquesta informació per part dels subjectes obligats i de les persones i les organitzacions que acreditin un interès legítim.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada