Avui, 5 de març de 2019, les 5 entitats bancàries del Principat d’Andorra, Andbank, MoraBanc, Crèdit Andorrà, BancSabadell d’Andorra i Vall Banc, han passat a formar part de la zona única de pagaments en euros (Single Euro Payments Area – SEPA), seguint l’adhesió per part del Principat el passat dia 1 de març.

A partir d’ara, els bancs andorrans podran enviar i rebre transferències de conformitat amb els esquemes SEPA (SEPA Credit Transfer – SCT). SEPA tracta els aspectes tècnics de les transferències (instruments, estàndards, procediments i infraestructures comuns), creant un escenari harmonitzat que implica que, tècnicament, no existeixin diferències entre els pagaments nacionals i internacionals, que s’efectuaran amb la mateixa facilitat, rapidesa, seguretat i eficiència.

Els bancs andorrans s’aniran adherint progressivament a la resta d’esquemes SEPA, com són les domiciliacions bancàries SEPA (SEPA Direct Debit – SDD), a les que s’hi integraran a partir de l’1 de gener del 2020 en base al què estableix la legislació andorrana, i les transferències de crèdit instantànies SEPA (SEPA Instant Credit Transfer – SCT Inst).

La directora general d’Andorran Banking, Esther Puigcercós, ha assenyalat que “l’adhesió d’Andorra a SEPA facilita l’accés als nous mercats i incorpora nous elements de competitivitat tant per a les entitats andorranes com pels seus clients. Més de 520 milions de ciutadans utilitzen SEPA i realitzen 122 bilions de pagaments cada any. Andorra i els seus bancs des d’avui formen part d’aquesta iniciativa europea que cerca harmonitzar els pagaments en euros.”

Amb la inclusió d’Andorra, l’àmbit geogràfic dels esquemes SEPA s’amplia a 36 països: els 28 estats membres de la Unió Europea, Islàndia, Noruega, Liechtenstein, Suïssa, Mònaco i San Marino, Ciutat del Vaticà i el Principat d’Andorra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada