actua corner 1

El cas BPA no deixa de generar novetats. Ahir a la tarda la policia judicial es va presentar a la seu central del banc, acompanyada de la batlle que investiga els presumptes casos de blanqueig, amb l´objectiu de comprovar que les dades judicialitzades coincideixen amb les dels sistemes informàtics de l´entitat. Després de les dificultats dels primers mesos, el Govern diu que les empreses han recuperat la normalitat en la seva operativa.

El cas va generar incertesa i problemes per mantenir el funcionament normal en les empreses que tenien crontractades pòlisses o avals amb BPA. Amb l´objectiu de reduir l’impacte de la crisi en el sector empresarial, l´Executiu va habilitar línies de crèdit, que ha permès els empresaris afectats de mantenir l´activitat normal. Les demandes es van concentrar sobretot en els tres primers mesos des que es va posar en marxa el programa, però progresivament han anat decreixent, fins al punt que durant el mes de setembre nomes es va tramitar una demanda de crèdit. Ho explica Josep M. Missé, secretari d´estat per a la Diversificació econòmica.

Durant el primer mes de funcionament es van concedir crèdits per valor de 27 milions d’euros la majoria correspon a crèdits per a pagaments nacionals. El programa va començar a funcionar el 27 de març. La iniciativa continua en marxa i la intenció de Govern és mantenir-la fins que l´afer BPA quedi resolt.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada