Defensar una empresa d’un atac que ve de l’exterior era fa mig segle una cosa senzilla. Només calia posar a dos guàrdies de seguretat a la porta i llestos. Sigui dit de passada que la majoria d’atacs venien des de dins de l’empresa amb les lluites dels obrers.

Més tard, amb la irrupció dels ordinadors en el món empresarial, els atacs de la competència podia provenir des de fora. No obstant això l’única via d’entrada eren els propis ordinadors. Actualment les possibilitats d’amenaça per a una companyia s’han disparat per la multitud de dispositius que estan connectats a la xarxa. És tal el grau d’amenaça que ni els propis encarregats de seguretat de les signatures estan convençuts de poder aturar-los.

Això és el que es desprèn d’un estudi realitzat per l’empresa especialitzada en ciberseguretat, Chechk Point, i per la signatura Dimensional Research. Aquest estudi s’ha encarregat de valorar la seguretat dels dispositius mòbils mitjançant l’enquesta a 410 directius de ciberseguretat. En ell es dictamina que el 64 per cent dels experts dubten que la seva empresa estigui preparada per a un atac cibernètic. Un 20 per cent assegura a més que els han patit.

Semblarà que un atac és cosa intranscendent. Segons els mateixos, un atac pot suposar una despesa per a l’empresa d’entre 100.000 i 500.000 dòlars. El més preocupant és que el 94 per cent dels entrevistats estan segurs que els ciberatacs augmentaran la seva freqüència en el pròxim any.

Per Tecnonews / AMIC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada