En la darrera enquesta de conjuntura de la Cambra, s’ha posat de manifest que la morositat continua preocupant a les empreses i afectant al bon desenvolupament de l’activitat.

A més, en aquesta edició de les enquestes, les empreses també han mostrat la seva preocupació pels problemes de liquiditat derivats del termini de pagament excessiu de les administracions. En concret, un 12% del total de les empreses enquestades han assenyalat tenir problemes de liquiditat a causa del retard en el pagament de les administracions.

Un percentatge aquest molt rellevant, si es té en compte, a més, que no totes les empreses treballen amb les administracions. Cal remarcar que el sector més afectat és el de la construcció, on aquest problema afecta al 22% de les empreses del sector.

Per tot l’exposat , la Cambra ha mantingut aquest matí una reunió amb el Ministre de Finances, el Sr. Jordi Cinca, en la qual s’han plantejat les demandes següents:

– Que els pagaments als proveïdors per part de l’Administració es facin efectius en el termini general de 60 dies que marca la Llei de mesures contra la morositat.

– Que, en els supòsits en que es produeixi la mora, es paguin els interessos de demora meritats d’acord amb la Llei.

– I, finalment, desenvolupar una eina informàtica de gestió pública que interactuï amb l’usuari, que garanteixi una major celeritat dels tràmits administratius i incrementi la transparència de les activitats de l’Administració.

Text: Cambra de Comerç

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada