aerogenerador-1Diversificar l’energia, apostar per les renovables i reduir la dependència de l’exterior. Amb aquestes premisses s’emmarca el projecte presentat per l’Associació d’Entitats del Sector Energètic (AESE), Mútua Elèctrica i Nord Andorrà que han instal·lat un aerogenerador de 5 kilowats de potència. El pròxim pas serà més ambiciós: un cop el Govern aprovi el decret que ho autoritza, la intenció és instal·lar tot un seguit de centrals hidràuliques que produirien un 10% de l’energia del país. Un projecte de 100 milions d’euros.

L’aerogenerador és una prova pilot d’AESE, Mútua Elèctrica i Nord Andorrà que espera tenir continuïtat. Però és només un exemple modest de producció pròpia d’energia renovable. Només produeix l’equivalent al que consumeix una llar.

El projecte de més importància d’aquests subministradors privats arribarà un cop el Govern autoritzi la instal·lació de centrals hidràuliques. Una autorització prevista per la tardor que permetria iniciar un procés que, amb un cost d’uns 100 milions d’euros, suposaria la construcció de 8 centrals capaces de produir el 10% de l’energia del país, segona ha explicat el portaveu d’AESE, Joan Carles Grau..

És un projecte a 6 o 7 anys vista que està a l’espera d’aquest marc jurídic que ha de proporcionar el decret de l’executiu. En principi, les societats subministradores seran 100% privades amb inversors del país que tindrien un rendiment garantit per un període de temps. Si se segueix l’agenda prevista, a finals d’any ja es podrien presentar els projectes i, el 2015, es començarien a construir les centrals hidràuliques.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada