cambraEl Govern ha aprovat l’ordre ministerial per convocar les eleccions al Ple de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra (CCIS) per als col·legis electorals escaients, segons la Llei de creació de la mateixa Cambra i els seus reglaments d’aplicació. La convocatòria d’eleccions al Ple de la CCIS serà per al proper 5 de maig del 2015, per un mandat de sis anys i pels col·legis electorals següents:

 –    Sector indústria: col·legis 2, 3 i 3, amb un membre cadascun
–    Sector comerç: col·legis 6, 8, 10, 12, 13 i 15, amb un membre cadascun
–    Serveis turístics: col·legis 16, 17 i 18, amb un membre cadascun
–    Altres serveis: col·legis 19 i 22, amb un membre cadascun, i col·legi 23 amb dos membres

L’any 1993 es va aprovar la Llei de creació de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra. Així mateix, el Govern, en la seva sessió del dia 14 de desembre del mateix any, va aprovar el Reglament de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra.

L’any 1997, el Govern va aprovar el vigent Reglament electoral del Ple de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra. Aquest text defineix i regula el procediment electoral a seguir per la confecció i renovació dels membres del Ple de la Cambra.

Són electors totes les persones físiques i jurídiques que figurin inscrites en el Registre de Comerç i Indústria de Govern, llevat d’aquelles que ocasionin baixa en el mateix Registre, i/o aquelles que siguin condemnades penalment a resultes d’un delicte relacionat amb l’exercici del comerç, la indústria i els serveis.

El Ple de la Cambra es distribueix en diferents col·legis, repartits en quatre sectors; (1) comerç, (2) indústria, (3) serveis turístics i (4) altres serveis, que varien el seu pes dins el Ple, en base a la importància econòmica de cada un d’ells en l’economia andorrana. No obstant, cap d’aquests sectors pot disposar d’un nombre suficient de membres que abasti la majoria absoluta, ni cap de les activitats no pot tenir més de dos membres en el Ple.

El mandat dels membres del Ple de la Cambra és de sis anys, però cada tres es renova la meitat del Ple. El Ministeri que en tingui la tutela en cada moment, convoca les eleccions del Ple, i a tal efecte constitueix i nomena una Junta Electoral, que té la missió de garantir l’objectivitat i la transparència del procés electoral.

Procediment i terminis

El procediment previst es desenvolupa com segueix:

–    21 de gener del 2015; publicació al Bopa de l’ordre ministerial de convocatòria d’eleccions i confecció de la Junta electoral.

–    28 de gener del 2015; publicació al Bopa de l’avís d’exposició de les llistes provisionals d’electors corresponents dels col·legis més amunt esmentats a la seu de la Cambra de Comerç.

–    Del 29 de gener al 18 de febrer; termini per corregir, completar o modificar les dades.

–    Del 19 al 25 de febrer; admissió o rebuig de les modificacions.

–    4 de març del 2015; publicació al Bopa de l’avís d’exposició de les llistes definitives d’electors corresponents dels col·legis més amunt esmentats a la seu de la Cambra de Comerç.

–    Del 5 al 24 de març; presentació de les candidatures a la Junta Electoral, examen i aprovació de les mateixes.

–    8 d’abril del 2012; publicació de les candidatures al Bopa.

–    Del 9 al 28 d’abril; termini per recórrer.

–    5 de maig del 2015; eleccions a la seu de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra.

Foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada