Després d’un primer test en altura durant la tercera etapa, en la jornada d’avui (5 de gener) Albert Llovera-Charly Gotlib-Jaromir Martinec (Tatra 538) han superat de manera eficaç una de les grans novetats del Dakar 2017, les dunes a una altura propera als 4000 metres entre les localitats de San Salvador de Jujuy (ARG) i Tupiza (BOL).

Cal destacar, que el registre a l’arribada de Tupiza va ser de 6h33’50”, els va situar de manera provisional en la 19a posició però, una penalització de 1 hora els va fer retrocedir fins a la 27a posició, el mateix lloc que ocupen en la general de la categoria ara encapçalada pel Kamaz del pilot rus Sotnikov.

L’equip Bonver Dakar Project va protagonitzar una etapa molt regular, sobretot, després de pujar per primera vegada fins als 4000 metres d’altitud. Entre els waypoint 1 i 2 van perdre deu posicions, es van situar en la 29a plaça, a partir d’aquest instant van anar remuntant fins a arribar a la seva millor classificació en un parcial del Dakar. Aquest record es va veure frustrat per l’esmentada penalització.

El triomf en la categoria camions va ser per als vencedors de la passada edició de la prova, el Iveco pilotat per De Rooy-Torrellardona-Rodewald que van completar els 415 km, d’especial amb un registre de 4h55’55’, passant pàgina de la nefasta actuació de la jornada anterior.

El pilot holandès va mantenir una espectacular lluita durant tota la jornada amb els Kamaz de Mardeev, Shibalov i Sotnikov. A remarcar que després de gairebé 5 hores de competició, Mardeev va passar la meta a 30” del guanyador.

Just abans de pujar al camió per iniciar l’etapa, Llovera ens va comentar que: “És una jornada especial per haver de passar la duna gegant o penalitzar 12 hores. Crec que m’arriscaré. No hi ha cap dubte que, com era de suposar, va afrontar el risc”.

També ens va deixar clar que: “El cansament es va acumulant i ara el primordial després de cada etapa, a part de preparar l’indispensable per a la següent, és descansar i recuperar les forces perdudes”.

El Dakar 2017 ja està instal·lat a l’Altiplà de Bolívia, els participants estan fent una aclimatació ràpida a altures que de manera regular superen els 3500 metres.

La cinquena etapa entre Tupiza-Oruro (amb un traçat per als camions de 693 km dels quals gairebé 500 són de velocitat) diuen els organitzadors que, la gran varietat de terrenys la situa al nivell dels estàndards més exigents. Superar els dos sectors de dunes a la part final de l’especial serà la cirereta d’un menú molt complet.

(Text i foto: Fotoesport)

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada