Les destrosses al berenador del Coll de la Plana de Sant Julià poden costar fins a 20.000 euros

Un operari precinta un punt de barbacoa d'un berenador
Un operari precinta un punt de barbacoa d’un berenador. Foto: Arxiu

Un dels principals berenadors de Sant Julià presenta destrosses que poden arribar a costar fins a 20.000 euros. Uns desperfectes que no són aïllats, ja que també n’hi ha a la resta de berenadors, i fins i tot al centre de la parròquia. El Comú vol reforçar la vigilància i apel·la a la responsabilitat ciutadana.

Els bancs de pedra trencats i les lloses de les taules malmeses són algunes de les destrosses que s’han detectat al berenador del Coll de la Plana, un dels punts més emblemàtics de la parròquia de Sant Julià de Lòria. S’han trobat trossos de les lloses de les taules a les barbacoes, que també estan en mal estat i amb deixalles. L’edifici que les cobreix té una pintada de grafit a la part del darrere i la font està foradada i té la fusta rascada. Fins i tot les tanques que voregen el berenador estan incompletes.

Fa temps que es detecten aquests desperfectes, però s’hi ha tornat a posar el focus arran de la publicació d’unes fotografies a les xarxes per part d’una consellera de la minoria. La consellera de Desperta Laurèdia, Maria Àngels Aché, ha assenyalat que, malgrat que no se sap qui ha estat el culpable, “s’han vist grups de persones molt joves que es troben en aquest espai”. Creu que s’ha de fer un treball “profund i transversal”, que impliqui a diferents departaments, amb l’objectiu de fer campanyes de sensibilització i conscienciació.

Amb tot, no descarta que s’hagin d’imposar sancions en un futur. El Comú xifra entre 15.000 i 20.000 euros el cost de la reparació d’aquest espai, unes inversions que segurament augmentaran després de revisar la resta de berenadors i altres punts de la parròquia. Aquests danys han comportat diverses denúncies.

“Des del Departament de Circulació es fan rondes freqüents diàries i quan hi ha multituds es crida a la policia”, ha explicat el cònsol major, Josep Majoral.  Amb tot, ha remarcat que el cos no “arriba a tot arreu”, amb la qual cosa creu que cal fer una crida al respecte per part de la població. A banda d’augmentar les rondes de nit dels agents de circulació, des del Comú també es plantegen implantar càmeres de videovigilància.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES