El  nombre de denúncies i de delictes i contravencions penals entre l’1 de setembre de l’any passat i el 28 de febrer s’han incrementat respecte del mateix període anterior, un 20% i un 8,9% respectivament, si bé si es té en compte la totalitat de l’any les denúncies augmenten un 2,3% i les infraccions davallen un 0,2%. Així ho ha dit el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior a preguntes de la consellera liberal Judith Pallarés. Espot ha destacat la resolució dels casos que han tingut més ressò mediàtic i ha reiterat la necessitat de modificar la Llei de jurisdicció de menors.

Les denúncies o complements de denúncies per delictes contra el patrimoni s’han incrementat entre l’1 de setembre de l’any passat i el 28 de febrer d’aquest any un 20% respecte del mateix període anterior, arribant a un total de 187, tal com ha exposat el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, en resposta a una pregunta formulada per la consellera liberal Judith Pallarés. En aquest període també s’han incrementat els delictes i contravencions penals registrats, concretament un 8,9%. En canvi, si es té en compte la totalitat de l’any 2016 es dona la circumstància que les denúncies van créixer un 2,3% mentre que el total d’infraccions van davallar en 0,2% respecte del 2015.

Altres dades facilitades pel ministre posen en relleu que si es tenen en compte les infraccions penals contra el patrimoni dels darrers dos anys, amb denúncia o sense, suposen que al 2016 s’ha donat un descens del 3,5% respecte del 2015 mentre que les detencions han estat més o menys equivalents, ja que el 2015 n’hi va haver 34 i l’any passat, 33. El ministre ha negat que hi hagi hagut “dificultats” en la resolució de casos que han estat molt mediàtics i ha dit que els mitjans materials són suficients i que, tot i que hi ha una trentena de vacants, “en cap moment s’ha compromès la feina del grup de delictes contra el patrimoni”. Pallarés ha mostrat la preocupació perquè en certs d’aquest fets, com l’operació ‘Pastoret’, hi hagi menors implicats molt joves i en aquest sentit, Espot ha reiterat que cal una revisió de la Llei de la jurisdicció de menors, ja que les mesures potser no són dissuasòries.

D’altra banda el ministre de Salut, Carles Álvarez, ha manifestat que en la reforma sanitària una de les qüestions que s’analitzaran serà el de l’atenció mèdica domiciliària. Aquest ha estat un dels arguments que ha donat en resposta a la pregunta de la consellera d’SDP, Sílvia Bonet, constatant certs problemes entre la CASS i l’empresa que ara està oferint aquest servei, que ha titllat com d'”assetjament”. El ministre ha respost que no li consten dificultats en els pagaments i els reemborsaments corresponents (de fet ha dit que se n’han fet 528 entre els mesos de desembre i gener) i que només hi ha un assumpte en període d’informació prèvia a un metge. Tant Bonet com la consellera liberal Carine Montaner han lamentat que aquest servei de guàrdia de metges que acudien als domicilis quan eren requerits hagi estat eliminat per les permanències mèdiques i, en tot cas, el titular de Salut ha reiterat que es garanteix la continuïtat assistencial i que si es va retirar va ser perquè la demanda era “molt minsa”.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada