ps-alvLa campanya electoral ja ha donat el tret de sortida a la capital amb les crítiques pel “ball de cadires” com a epicentre de la polèmica. Andorra la Vella compta amb quatre llistes que ja han fet la seva tradicional enganxada de cartells en els diferents espais ubicats a la parròquia. Els primers en fer-ho han estat els membres del PS + Independents a la plaça Guillemó, a continuació la formació de Cd’I + Liberals d’Andorra a la plaça Príncep Benlloch, passades les 15 hores, els candidats de DA acompanyats per un gran nombre de familiars i companys del partit, han enganxat el seu cartell davant l’església del Fener i, finalment, els candidats d’SDP han iniciat la campanya davant del Comú.

La campanya electoral ja ha donat el tret de sortida a Andorra la Vella, i ho ha fet amb la tradicional enganxada de cartells als diferents espais de la parròquia. Els membres de totes les llistes, acompanyats per familiars i companys del partit, han coincidit a destacar les seves ganes de treballar pel benestar dels veïns de la parròquia.

Els primers han estat els membres de la candidatura del PS + Independents d’Andorra la Vella que han arribat a les 13 hores a la plaça Guillemó per procedir a l’enganxada dels cartells. Les caps de llista, Dolors Carmona i Lídia Samarra, han estat les encarregades de col·locar el seu cartell i al crit de ‘Fem-ho’ -el lema de la campanya-, han mostrat la seva energia i il·lusió per portar endavant la parròquia.

Carmona creu que entre els temes estrella de la campanya electoral hi haurà “el ball de cadires, l’embelliment de la parròquia, o les zones comercials”, i ha reiterat que espera que els ciutadans se n’adonin dels “canvis d’ideari d’alguns candidats i de la manca de transparència i respecte”. Finalment, Carmona ha desitjat que sigui una campanya coherent, lògica i amb molt de respecte.

cdi-lda-alvPer la seva banda, el candidat de Cd’I+ Liberals d’Andorra, Jordi Minguillón, ha contestat els que critiquen el seu pacte i els ha acusat de no tenir arguments. La nova formació a la capital ha procedit a l’enganxada de cartells a les 14 hores a la plaça Príncep Benlloch i han volgut incidir en la importància del seu lema ‘Idees en Comú’. El candidat a cònsol major ha assegurat que els dos partits es van entendre amb molta facilitat perquè “ens mirem als ulls, complim les nostres paraules i posem en comú les nostres idees, així és molt fàcil”.

Tot i que Minguillón l’ha considerat un tema finalitzat, l’heliport serà una de les polèmiques que més sortiran durant la campanya. En aquest sentit, ha assegurat que “una imatge val més que mil paraules i ja s’ha vist una foto dient que no farem l’heliport a la Comella”. El seu objectiu se centra a tirar endavant el projecte comú per aconseguir el creixement de la parròquia, i creuen que els avalen els anys al capdavant del Comú, ja que “les coses que hem fet es poden constatar, no prometem miracles”.

La ministra de Salut, Afers Socials i Ocupació, i excònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, ha volgut acompanyar els seus companys per mostrar el seu suport a la candidatura i “ajudar els companys que em van ajudar a mi a ser cònsol”. Pel que fa a la manca de coherència de la qual els acusen pel pacte entre Cd’I i Ld’A, Ferrer ha considerat que la coherència és subjectiva, i “ens l’hauríem d’aplicar tothom”. Quant al tema de competències i transferències que ocuparà gran part de la legislatura i que se suposa que serà la ministra encarregada de la seva remodelació, ha assegurat que defensarà els comuns “perquè tenen un paper molt important per al benestar de la ciutadania”. Tot i això, no ha volgut parlar més sobre el tema perquè creu que s’ha de separar la política comunal de la nacional.

da-alvA les 15 hores han arribat els membres de la candidatura de DA davant l’església del Fener acompanyats per un gran nombre de gent, entre ells el cap de Govern, Toni Martí, alguns ministres, candidats d’altres parròquies, amics i familiars. La cap de llista, Conxita Marsol, ha assegurat que centraran els seus esforços a donar a la parròquia l’impuls que necessita per tornar a ser la capital del país “perquè tenim capacitat suficient per tornar-ho a ser i amb una sèrie d’actuacions importants, si els ciutadans ens fan confiança, ho podem aconseguir”.

Pel que fa al tema de les competències i transferències, el lema de la candidatura ‘Tots som un’ fa referència a la intenció d’aconseguir centralitzar algunes competències “perquè siguin més efectives i més econòmiques per a tothom”. A més, també ha explicat que aquest lema pretén remarcar la importància d’anar tots junts per aconseguir que Andorra la Vella sigui el model del país.

sdp-alvFinalment, els membres de la candidatura de Sentit Comú, formada per SDP + Independents, han col·locat el seu cartell davant el Comú i ho han fet d’una manera especial. Per sorteig, cada partit té assignat un espai on ha de col·locar el seu cartell però quan SDP ha arribat a la plaça Príncep Benlloch, s’ha trobat que el cartell de Cd’I + Ld’A ocupava el seu lloc, un fet que ha provocat el malestar del cap de llista, Delfí Roca, que ha decidit col·locar el seu cartell a sobre de l’altre.

Sentit Comú és el nom de la candidatura però també el seu lema, amb el qual volen dir que “ha arribat el moment que es facin les coses pensant en les persones i no en els interessos propis”, segons Roca. A més, s’ha mostrat convençut que el sentit comú és molt abundat però diu, “es gasta poc”.

Entre les principals propostes que plantegen els progressistes, està la de fer que les inversions arribin a tots els carrers, places i barris, ja que “la majoria han estat menystinguts o abandonats”. 

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada