coworking-1Les reduccions de les cotitzacions dels autònoms són un dels dubtes principals que es generen entre aquest col·lectiu. Aquest matí, una xerrada organitzada pel Coworking ha volgut ajudar els treballadors per compte propi a resoldre alguns dels neguits que tenen sobre la CASS.

La relació dels autònoms amb la CASS ha centrat el primer esmorzar d’emprenedors organitzat pel Coworking. Un dels temes que generen més neguits i dubtes entre els autònoms són les reduccions de les cotitzacions.

Es poden demanar del 25%, del 50% i del 75%, però s’han de tenir en compte algunes condicions que s’assumeixen, com ara la rebaixa en el mateix percentatge de les prestacions o el fet que no s’arribi a la cotització mínima, establerta en 192 euros. L’advocada Patrícia Bragança, que ha impartit la xerrada, alerta que “hi ha un mínim de quota o la persona no estaria correctament assegurada en la branca general, només estaria cotitzant en la branca de jubilació”. Ha explicat que la consideració en el cas dels autònoms és la mateixa que per als assalariats, que aporten un 20% del salari mínim per estar plenament assegurats. Per això, diu Bragança, “en el moment de triar les reduccions s’ha de tenir en compte si entren en aquesta quota mínima i sinó, s’ha d’aportar un complement”.

Un altre tema que Bragança ha destacat és el termini d’inscripció a la CASS un cop el negoci ha estat donat d’alta. És només de tres dies, un termini molt curt que de vegades provoca problemes. Segons Bragança, la comunicació amb la CASS es actualment fluida i es poden obtenir totes les dades necessàries amb facilitat. Tot i així, l’advocada recomana anar a un assessor si es tenen dubtes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada