Les conspiracions del ministre d’Interior espanyol i el cap de l’oficina antifrau de Catalunya contra l’independentisme català esquitxen Andorra. En una nova conversa difosa pel digital espanyol “Público”, Daniel de Alfonso i Jorge Fernández Díaz planifiquen l’acusació contra l’exalcalde de Barcelona Xavier Trias de tenir comptes a Suïssa i Andorra. En un moment de la conversa, De Alfonso afirma que seria bo que tingués diners a BPA, ja que té bona amistat amb Higini Cierco.

El ministre d’Interior d’Espanya, Jorge Fernández Díaz, i el cap de l’oficina antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, van planificar com acusar l’exalcalde de Barcelona Xavier Trias de tenir comptes a Suïssa i Andorra. I com filtrar-ho a la premsa per perjudicar Convergència Democràtica i el procés independentista català. Així es desprèn de l’última conversa entre Fernández Díaz i De Alfonso publicada pel diari “Público”. Un escàndol que també esquitxa Andorra.

I és que en un moment de la conversa parlen sobre la possibilitat que Trias transferís diners a Andorra. En aquest punt, De Alfonso fa referència als màxims accionistes de BPA, els germans Cierco.

“Si fos a la Banca Privada d’Andorra, si fos allà, seria una bona cosa, perquè Higini Cierco és un bon amic meu… i Ramon, que jo no el conec tant… Però Higini, sí. Higini té por que se li trenqui el seu tema del Banco Madrid”, diu a la converse publicada a Público.

De Alfonso acaba comentant al ministre que es podria utilitzar el Sepblac, l’organisme antiblanqueig espanyol, per investigar els comptes de l’aleshores equip de govern de l’ajuntament barceloní. I poder així descobrir hipotètics comptes de Trias a l’estranger, tot tenint una cobertura judicial i protegint Fernández Díaz.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada