Les contrasenyes més i menys usades

Continuem prioritzant la comoditat per sobre de la seguretat en la xarxa. Així ho revela una recerca duta a terme pel Centre Nacional de Ciberseguretat de Regne Unit (NCSC).

Segons l’estudi amb dades recopilades pel portal Have I Been Pnwed les contrasenyes preferides pels internautes continuen sent “123456”, “qwerty” i els noms propis. El document analitza les contrasenyes que han estat hackejades i especifica que 23,2 milions d’usuaris que van sofrir un atac l’últim any, utilitzaven una d’aquestes contrasenyes.

A aquests passwords segueixen uns altres també molt vulnerables que no haurien d’utilitzar-se. Els noms de l’equip de futbol al qual seguim o els nostres grups de música favorits, no haurien d’usar-se. En aquest últim apartat convé recordar que grups com 50cent o Blink182 són freqüents en contenir lletres i números.

És per tots aquests motius que, segons els experts, la millor contrasenya és introduir tres paraules aleatòries però senzilles de recordar.

Al mateix temps la recerca de la NCSC destaca que malgrat que no tenim contrasenyes segures, no confiem en la xarxa. Res menys que el 42 per cent de la població britànica pensa que des d’ara fins a l’any 2021 serà víctima d’un hacker que implicarà robatori de diners a través dels comptes online.