Les contrasenyes biomètriques són el futur

Fa molt poc temps les úniques claus de seguretat que coneixíem la majoria dels usuaris eren les numèriques. En poc temps han proliferat les contrasenyes de tota mena que inclouen les més altes i complexes tecnologies que abans solament apareixien en pel·lícules.

Amb tot, la confiança que teníem en els nous password era bastant baixa fins fa poc temps. Segons un estudi realitzat per l’empresa d’intel·ligència artificial Nuance els espanyols ja confien per igual en les contrasenyes numèriques com PINs que en les anomenades biomètriques. Ens referim a les contrasenyes oculars, de veu o d’empremta tàctil.

L’informe de Nuance considera que el 47% dels usuaris empra entre dues i cinc contrasenyes. Això fa que recordar les contrasenyes no sempre sigui una tasca senzilla i que els usuaris emprin contrasenyes menys segures que requereixen menys esforç de memòria. És per aquest motiu que un 74% dels espanyols, de poder tenir un sistema de seguretat d’aquest tipus, assegura que se sentiria més a gust amb ells. A més, un 34% estaria disposat a deixar amb contrasenyes biomètriques les seves dades bancàries. Amb tot, a Espanya aquests sistemes encara no estan implantats com en altres llocs del món. Per exemple, segons Nuance, el 41% dels espanyols afirmen que el seu banc no té serveis d’autenticació de veu.