Les contractacions de personal enfronten majoria i oposició al Comú d’Encamp

La sessió de Consell de Comú d’Encamp d’aquest dijous ha estat centrada en les intervencions consecutives dels membres de la minoria qüestionant diverses contractacions fetes per la Junta de Govern. El conseller de l’oposició Joan Sans ha criticat la contractació d’una empresa per elaborar un pla de finançament per un import de 26.000 euros. Segons ell es tracta d’una feina tècnica que requereix passar un concurs o almenys contemplar tres pressupostos diferents perquè es tracta d’una quantitat superior a 12.000 euros. El cònsol major de la parròquia, Jordi Mas, però, ha assegurat que es tracta d’un contracte d’assessorament i que, per tant, es pot fer per adjudicació directa. Durant la sessió, els socialdemòcrates també han incidit en diverses contractacions de personal que per a ells no han estat correctes.

El Comú d’Encamp ha adjudicat a l’empresa Alfa Capital l’elaboració d’un pla de finançament per als propers quatre anys, que avaluï la situació actual dels ingressos i les despeses i de cap a on cal anar. El cònsol major d’Encamp, Jordi Mas, ha explicat que la voluntat és saber amb quants diners poden comptar per invertir i on es pot incidir més amb els ajustos de pressupost. Per a això han triat aquesta empresa com a assessora de confiança, amb un pressupost de 26.000 euros, i calculant que al juny ja es podrà comptar amb els resultats d’aquest estudi.

Tot i que la idea d’elaborar un pla de finançament, al conseller de l’oposició, Joan Sans, li sembla ‘excel·lent’, el que no troba bé és la manera com s’ha triat l’empresa. Assegura que tractant-se d’una qüestió tècnica i d’un pressupost superior a 12.000 euros, la Llei estableix que s’ha de fer un concurs públic o almenys valorar tres projectes diferents. El cònsol major, en canvi, defensa que es tracta d’un contracte d’assessorament i que, per tant, es pot fer per adjudicació directa.

Aquesta contractació no ha estat l’única a la que s’han oposat els socialdemòcrates. D’una banda, han criticat que en les darreres sessions de la Comissió Permanent no reben la informació relacionada amb Recursos Humans, i que l’haurien de tenir. En resposta a això, el cònsol ha dit que se’ls facilitarà, ja que ‘no hi ha cap voluntat d’opacitat, sinó que volem ser ben transparents’.

D’altra banda, el conseller ha criticat que s’hagi contractat una persona eventual sense haver adjuntat un informe escrit de Recursos Humans. A més, la consellera socialdemòcrata Eluska Galdós ha fet referència a tres treballadores de l’escola bressol que han de ser contractades com a fixes però que no tenen la titulació requerida, o al menys no amb la nomenclatura que estableix la llei.

2 comentaris

  1. Una bona forma d’omplir la caixa és fer zona blava l’antic vial de Radio Andorra i fer pagar als de Valira Nova

  2. L’equip de Mas al comú segueix l’exemple del seu Giri Toni Marti que va adjudicar a dit sense cap concurs a l’empresa del fill de Kadafi un assessorament per un import superior a 1.500.000€. Es la nova forma de fer politica de l’onada taronja.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES