mobile-congressDesprés de la ressaca, arriba el moment de les reflexions. El Mobile World Congress va passar com una exhalació per la Ciutat Comtal i ara toca veure el que va suposar realment en el sector, més enllà de la plena ocupació hotelera o els llocs visitats per Mark Zuckerberg.

En un aspecte de vegades oblidat, el MWC, no deixa de ser un esdeveniment territorial amb projecció internacional al més alt nivell. És per aquest motiu que en aquest cas ens hem de fixar en l’impacte que el congrés va tenir per a l’economia i les empreses catalanes.

Recentment, la Generalitat de Catalunya ha valorat molt positivament la participació de les empreses catalanes al congrés a través de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació i ACCIO, del departament d’Empresa i Ocupació.

Segons les empreses catalanes que van participar en el MWC amb el suport de la Generalitat, la solidesa i qualitat dels contactes establerts durant la celebració de l’esdeveniment (més de 100 per companyia) ha estat un dels aspectes més remarcables del congrés. La ubicació al recinte firal i visibilitat de l’estand Catalonia ha estat un dels causants d’aquesta bona sintonia amb empreses estrangeres.

D’altra banda la Generalitat considera que el MWC s’ha consolidat com la plataforma per a la internalització del sector català de la telefonia superant les pròpies expectatives i les de les empreses.

Totes aquestes bones paraules, fet i fet es resumeixen en un exemple. Qui hagués dit que les firmes del territori tindrien contacte amb Samsung, Huawei, Facebook, Yahoo!, Google i Twitter? Sens dubte Catalunya ja és al mapa de les grans firmes.

Per Tecnonews / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada