Les companyies d’autobusos denuncien que el concurs per a les línies regulars no especifica les tarifes

Les companyies d’autobusos Cooperativa Interurbana, HispanoAndorrana i Montmantell han presentat un recurs administratiu ja que creuen que el concurs per la concessió de línies de transport nacional regular és irreflexiu i imprudent, perquè no especifica el preu de les tarifes i demanen que el ministre Jordi Alcobé rectifiqui.

Les tres empreses són les actuals adjudicatàries d´aquest concurs fins al 31 d´agost de l’any vinent. Tot i això, ja han mostrat el seu desacord respecte del nou concurs publicat pel Govern, ja que no determina quines seran les tarifes aplicables ni marca unes directrius clares per fer-ho.

Aquests dos elements, segons les empreses, impossibiliten aconseguir un equilibri financer. El president de la Cooperativa Interurbana, Gabriel Dallerès, alerta que en aquets cas “l’usuari tindrà un servei més car o pitjor”. Segons ha manifestat, “les decisions que poden restablir l’equilibri financer des de l’origen i en el moment de licitar, i l’evolució de les tarifes depenen de la bona voluntat de l’administració”.

En cas que el concurs no se suspengui, la Cooperativa Interurbana ja ha anunciat amb un altre recurs que reclamarà més de 7 milions d´euros per danys i perjudicis.

A més, les empreses han manifestat que en el cas de no rectificar o complementar el plec de bases del concurs es veurien afectades les condicions laborals del centenar de treballadors i el seu futur econòmic. En el cas que elles fossin novament les adjudicatàries del nou concurs, prop d’unes 150 famílies, entre treballadors i accionistes es podrien veure afectades.

Tot i això, encara no s´ha aclarit quina podria ser l´afectació pel consumidor, però les adjudicatàries ja han manifestat que serveis com el bus lliure o la Targeta Magna es podrien veure afectats en el futur.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.