Les comissions rogatòries multipliquen la feina de la policia


El cas BPA i les col·laboracions amb els convenis signats els últims dos anys demanen cada vegada més especialització dels grups. El cos d’ordre defensa que, davant les diverses acusacions de dades que s´han extret del país, totes les operacions segueixen estrictament el protocol.

Els dos últims anys s’han incrementat notablement les comissions rogatòries, entre altres, pels casos BPA i Pujol. Aquestes comunicacions oficials que un jutge o tribunal adreça a una autoritat judicial per tal que aquesta executi un acte d´instrucció o practiqui alguna diligència, han representat també un augment de la feina policial important “per valorar si els diners que es trobaven provenien o no d’actes delictius”, ha explicat el director del cos, Jordi Moreno.

Davant les polèmiques per la informació que hauria sortit del país, tant des de la direcció de la policia com des dels diversos departaments especialitzats s´ha defensat que la documentació lliurada és estrictament aquella que ha estat sol·licitada per la justícia. L’agent de delictes tecnològics Àlex Estalés, assegura que “hi ha garanties”. “Per molt que accedim a una empresa i es vulgui vendre que ens hem emportat moltes coses, s’ha acotat molt”, assegura afegint que “es filtra molt i es prenen mesures garantistes perquè totes les parts del procés judicial puguin saber que s’ha accedit només a un tipus d’informació (a la qual estem autoritzats) i l’altra ni s’ha vist”.

L´increment de la feina especialitzada fa que la policia necessiti cada vegada més formació. Un dels objectius de la direcció és augmentar els recursos destinats a aquesta àrea.

TOTES LES NOTÍCIES