Les claus per a conduir de nit amb major seguretat

Cotxe amb llums
Cal estar atent quan es condueix de nit (Istock.com)

Com reflecteix l’informe “Les principals xifres de la Sinistralitat Viària. Espanya 2019”, realitzat per la DGT, la taxa de letalitat dels sinistres vials a Espanya a la nit es va situar en 1,69 el 2019, mentre que la de la resta del dia va ser d’1,2.

La DGT recorda seguir aquestes recomanacions abans de posar-se al volant a la nit:

Periòdicament, hem de revisar que la il·luminació del cotxe funciona correctament i portar les òptiques i cristalls nets: veure bé i ser vist és fonamental.

Sempre hem de portar els retrovisors exteriors i interiors regulats correctament.

L’altura dels fars del cotxe ha d’estar sempre ben ajustada, tant per a tenir bona visibilitat com per a evitar molèsties a la resta de conductors.

És important fer bon ús de les llums d’encreuament, carretera i antiboira per a evitar enlluernaments a la resta de conductors.

Circular amb les llums d’encreuament enceses almenys una hora abans de la posta del sol.

Sempre s’ha d’adaptar la velocitat a les condicions d’il·luminació de la via i augmentar la distància de seguretat amb el vehicle precedent per a tenir major temps de reacció.

Si viatgem de nit és imprescindible haver descansat primer i no oblidar fer descansos d’uns 20 minuts cada 200 km o cada dues hores.

Per a evitar la somnolència és aconsellable hidratar-se bé (millor aigua que cafè o begudes energètiques), augmentar la freqüència de vigilància dels miralls, ventilar l’habitacle periòdicament o escoltar música que no desconcentri de la conducció.

Davant l’aparició de llagrimeig, fatiga ocular o picor d’ulls, fer una pausa i descansar abans de continuar conduint.

No podem oblidar portar sempre en el cotxe els triangles de senyalització de perill (o el senyal V-16) i les armilles reflectores.

És recomanable fer-se una revisió ocular almenys una vegada a l’any, ja que un bon estat visual garanteix menor risc en la carretera.

 

Per Motorpasion.com /  Tot Sant Cugat

TOTES LES NOTÍCIES