Les Cambres de Lleida, Girona, Andorra i Perpinyà endeguen un projecte de promoció i cooperació empresarial

La Cambra de Comerç de Lleida ha acollit avui la primera d’una sèrie de reunions amb les Cambres de Girona, Lleida, Andorra i Perpinyà per començar a endegar un projecte de promoció i cooperació empresarial.

L’objectiu d’aquesta primera trobada –que serà itinerant en les successives convocatòries- és el de posar la primera pedra d’un projecte centrat en matèria de promoció empresarial en el marc del programa de cooperació transfronterera INTERREG. Aquesta iniciativa permetrà la col·laboració interna entre empreses, universitats, centres tecnològics d’aquest espai transfronterer integrat per Lleida, Girona, Andorra i Perpinyà. El projecte, un cop estigui enllestit, es presentarà en la convocatòria del Programa Operatiu de Cooperació territorial Espanya-França-Andorra (POCTEFA) 2014-2020.

En el decurs d’aquesta primera reunió s’han definit i planificat les diferents accions que es duran a terme per bastir el projecte tenint en compte les necessitats empresarials reflectides en l’Estudi de relacions econòmiques transfrontereres en el qual s’han enquestat un total de 320 empreses de Lleida, Pyrénées –Orientales, Girona i Andorra dels sectors serveis, comerç i indústria.

D’aquest estudi de necessitats que s’ha analitzat en la trobada d’avui es desprèn la necessitat de posar en marxa, entre d’altres, accions formatives i d’informació en l’espai transfronterer; plans de comercialització; accions adreçades a sensibilitzar de l’oportunitat que representen aquests territoris (tals com missions comercials, jornades, etc.); accions d’assessorament per a les empreses per part de les Cambres en tant que institucions referent s en aquest espai transfronterer. Així mateix, es preveu posar l’accent en la i dentificació de clústers amb potencial transfronterer que donin valor afegit i potencialitat a les empreses de tot el territori.

Text i foto: Cambra Comerç Lleida