Les bosses de plàstic es cobraran a partir de l’any que ve i es prohibiran al novembre del 2013

El Departament de Medi Ambient es va reunir a principis del mes de maig amb els comerciants per definir el pla de foment de l’ús de les bosses reutilitzables i van acordar que a partir del 2013 es cobraran les bosses de plàstic, i a partir del novembre del mateix any se’n prohibirà la seva distribució. Per al sector de l’alimentació, però, es va acordar que els afecti només en el fet que no es puguin distribuir les bosses d’un sol ús de manera gratuïta. A més, el Departament de Medi Ambient es compromet a llançar una campanya de sensibilització per conscienciar a la població.

La voluntat del Departament de Medi Ambient d’acabar amb les bosses de plàstic ja té data. La qüestió es va tractar en la darrera reunió, entre els representants del departament i els responsables de grans magatzems, i es va acordar dividir el procés en tres fases.

El primer pas depèn del mateix departament, que haurà de fer una campanya de sensibilització adreçada a la població sobre la problemàtica de la bossa de plàstic d’un sol ús i la fi de la seva distribució gratuïta. La campanya està prevista per al setembre del 2012 i els comerços distribuiran el material per donar-la a conèixer.

El següent pas ja serà actuar, i a partir del gener del 2013 les bosses de plàstic d’un sol ús es cobraran. Els comerços han acordat fixar un preu mínim igual a tots els establiments per si aquest criteri no es pogués regular per un reglament del Govern.

Finalment, l’eliminació d’aquestes bosses arribarà al novembre del 2013 coincidint amb la setmana europea de la prevenció de residus. Es prohibirà la distribució de les bosses d’un sol ús, que hauran de ser substituïdes per mitjans alternatius com poden ser les de bosses de material reciclable, les bosses reutilitzables de tèxtil, o caixes reutilitzables de cartró o plàstic.

Pel que fa als establiments d’alimentació, però, la tercera fase, de prohibició de distribuir bosses de plàstic no els afectarà, sinó que simplement se’ls prohibirà que ho facin gratuïtament.

5 comentaris

  1. Ja era hora que arribes aquesta llei. Quan vaig al super amb les meves bosses de roba tinc que dir a les caixeres que no vull bosses, que ja em porto i si no ho dic al inici quan començo a buidar el carro a la cinta, elles em comencen a posar el menjar a les de plàstic, ja sé que ho fan per ajudar i els hi agraeixo però… celebro que amb aquesta norma tothom es mentalitzi en aquest tema, sobre tot que tothom prengui consciència de lo dolentes que son aquestes bosses pel medi.

  2. a forum AD l´hi faig saber que fa 14 anys que estic sense recollida de d´´ escombreries, tampoc ting enllumenat en 800 o 900 metres y ting que agafar el cotxe per baixar la basurra: pro el mes bó ve ara llegiu la continuació: fa uns tres anys al meu barri es va-n contruir uns pisos de lloguer que estan a uns tres cents metres de la meva casa, de que es va acabar la 1ª fase puja el camio de la basura dona la volta a casa meva i marxa enrere va a recullir les escombreries de aquells veins, pues bé no hi a manera que emb recullin la meva, feuse una idea us pasen pels morros i em diuen que no. Porto 14 anys pagant el foc i lloc i no em fan el servei

  3. aixo no es reciclar, de que estaran fetes les boses per les escombreries? em sembla que tornem enrera, jo recordo que de petita les escombreries es tiraben al camp, al carrer estaba ple de llaunes i de porqueria, molt reciclar, aixo es lo que estalviaran els magatzems y nosaltres com sempre a pagar, patetic

  4. A veure si posem més mà en reciclar que encara estem molt lluny de fer-ho bé. Que és mogui una mica el departament de Medi Ambient i comenci a sancionar els que no reciclin…a no que a llavors el forn no tindrà res que cremar..que complicat és fer les coses bé amb aquests polítics.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES