Les bones condicions mediambientals i la qualitat de l’aigua recupera la població de llúdrigues

Silvia Calvó ha destacat que la població de llúdrigues, bioindicadors de la bona salut dels rius, s’ha recuperat els últims anys degut a la millora del medi aquàtic i dels ecosistemes, després d’estar pràcticament extingida dels rius del país. En el marc de la celebració del Dia mundial de l’aigua, la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat en funcions, Sílvia Calvó, acompanyada pel president de la Federació de Caça i Pesca d’Andorra, Josep Maria Cabanes han fet una visita al tram de riu recentment restaurat a Santa Coloma.

La ministra en funcions ha explicat la importància de les depuradores en la gestió de les aigües residuals i el manteniment de la qualitat ecològica dels rius i la feina que es va engegar l’any 1996 amb el Pla de sanejament de les aigües, que ha permès una millora gradual i consolidada de la qualitat de l’aigua any rere any.

Actualment s’han identificat una dotzena d’exemplars de llúdrigues al Principat. L’augment de la població de l’espècie radica en la millora de les condicions ambientals. La llúdriga es mou fora de la llera del riu i és un animal dependent del medi aquàtic, que busca zones tranquil·les dels rius, sobretot de bosc de ribera, on poder fer el cau.

El President de la Federació de Caça i Pesca d’Andorra, Josep Maria Cabanes, ha destacat la importància dels treballs realitzats en aquest tram de riu per mantenir una vegetació de ribera i la creació de zones naturals per a les truites.

Cabanes ha destacat que la vegetació de ribera té importants funcions a l’hora de mantenir l’equilibri ecològic dels rius, ja que actua com a filtre natural de l’aigua i regula el cicle hidrològic, protegeix l’entorn dels efectes negatius de les crescudes sobtades de cabals i permet un equilibri de l’ecosistema que regula la vida aquàtica

TOTES LES NOTÍCIES